Glædelig 11. december. I dag har jeg bagt de lækreste svampede snegle inspireret af svenske luciaboller. I Sverige spiser man disse luciaboller d.13 december. Der er safran i dejen, derfor får dejen den flotteste gule farve. Jeg har lavet min egen version og lavet bollerne om til snegle fyldt med vaniljeremonce og rosiner. De smager simpelthen så godt og er perfekte at bage i weekenden. Sneglene smager allerbedst lune. Rigtig god fornøjelse!
Snegle inspireret af svenske luciaboller
Ingredienser
Svenske Luciaboller, som snegle (giver ca. 15 stk.):Fremgangsmåde
Svenske Luciaboller, som snegle
Rør gæren ud den lunkne mælk. Tilsæt safran og derefter lidt af melet sammen med æg, salt og sukker. Tilsæt herefter resten af melet lidt ad gangen samtidig med at smørret også tilsættes lidt ad gangen. Ælt dejen godt sammen til den bliver blank og smidig og slipper skålen. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i skålen i ca. 1 time under et viskestykke.
Vaniljeremonce
Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og lad det stå på køkkenbordet, til det skal bruges.
Sukkersirup
Kog vand og sukker op i en lille gryde til sukkeret er opløst. Lad det køle af.
Sådan laver du sneglene
Rul dejen ud i en firkant på et bord drysset med en anelse mel. Fordel remoncen på hele dejen og helt ud til kanterne. Drys rosinerne på. Rul dejen til en lang pølse og skær nogle lige store snegle ud. Placer sneglene i en bradepande beklædt med bagepapir med lidt mellemrum. Lad sneglene hæve i 30 minutter, imens du tænder ovnen på 200 C. Pensl sneglene med æg og bag sneglene i ca. 20-25 minutter til de er gyldne. Tag dem ud af ovnen og pensl dem med sukkersirup. Nyd helst sneglene imens de stadig er lune. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Så lækre og bløde! Min familie var vilde med dem? Glemte dog rosinerne, men det gjorde bestemt ikke noget.
Årh, så skønt at høre 🙂