Smørbræt med toppings – Opskrift på blødt smør smurt ud på et skærebræt med forskellige toppings på og serveret med lækkert brød. Denne trend er gået viralt på TikTok og jeg var simpelthen nødt til at prøve det. Det er super lækkert og virkelig hyggeligt at spise og nyde sådan et Butter Board med venner og familie.
Butter board laves ved at smøre blødt smør ud på et træbræt, hvorefter det toppes med forskellige toppings. Jeg har toppet med solbærmarmelade, revet citronskal, havsalt og honning og serveret det med lækkert hjemmebagt brød.
Andre forslag til toppings
Jeg har lavet en sød version, men man kan også lave en mere salt version med f.eks. sprødtstegt hakket bacon, løg i tern, persille, purløg, finthakket chili og citron. Det kan også laves i andre søde varianter f.eks. med skiver af friske figner, honning, kanel og mynte. Prøv dig frem med lige de toppings, som du bedst kan lide.
Server butter board med brød til og en kniv, så man kan køre kniven igennem smørret og smøre det på brødet. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Smørbræt med toppings
150 g blødt smør
5-6 tsk. valgfri marmelade
Fintrevet skal af 1 citron
1 tsk. havsalt
1 spsk. flydende honning
Brød til servering
Fremgangsmåde
Smørbræt med toppings
Find et skærebræt, gerne af træ, og smør smørret ud på skærebrættet. Du kan også komme en lille klat smør på brættet og sætte et stykke bagepapir på, hvor du smørrer smørret ud på, så brættet ikke bliver fedtet. Top med de forskellige toppings og server med brød. Velbekomme!