Opskrift på hjemmelavede skumfiduser med Baileys og lakridskaramel
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Skumfiduser med Baileys og lakridskaramel

Annonce for Baileys

Skumfiduser med Baileys og lakridskaramel – Opskrift på hjemmelavede skumfiduser med Baileys og lakridskaramel. Det er så nemt at lave skumfiduser selv, da det ikke kræver særlig mange ingredienser. Her har jeg lavet skumfidusmassen med Baileys, hvilket giver en virkelig lækker smag. Derudover er der lakridskaramel ovenpå skumfidusmassen. 

Jeg har brugt Baileys Original, da den fløjlsbløde Baileys smag passer perfekt både til skumfidus og karamel. De fleste forbinder nok Baileys med et lille glas til kaffen efter middagen, men den er også helt ideel, som smagsgiver i det søde køkken.

 

Hjemmelavede skumfiduser er et hyggeligt projekt for familien og især i juletiden. Jeg elsker selv at lave julegodter med min familie, for det bringer os alle i julestemning. Rigtig god fornøjelse!

Skumfiduser med Baileys og lakridskaramel

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 2 t.
I alt 3 t.

Ingredienser

Skumfiduser med Baileys
Lakridskaramel
Derudover

Fremgangsmåde

Skumfiduser med Baileys

Udblød husblassen i koldt vand. Kom vand, sukker og vanilje i en gryde og kog det op til 110 grader. Det tager ca. 20 minutter. Sukkeret skal være helt opløst og det skal boble. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen, så der ikke hænger mere vand ved og kom det i gryden og rør rundt til husblassen er smeltet. Lad sukkermassen køle af i ca. 10 minutter. Hæld sukkermassen i en røremaskine og pisk i 10 min. Tilsæt Baileys Original og pisk til massen er hvid og sej. Beklæd en firkantet form med bagepapir og drys flormelis ud på bagepapiret. Fordel skumfidusmassen ud i formen med en dejskraber, gerne med olie på. 

Lakridskaramel

Imens skumfidusmassen piskes: Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en gryde. Kog blandingen ved middelvarme. Når karamellen er tyktflydende, gylden og har en temperatur på 120 C tages den af varmen. Rør lakridspulver og salt i karamellen. Hæld straks karamellen over skumfidusmassen (inden den har sat sig) og ”rør” karamellen lidt ned i skumfidusmassen f.eks. med et træspyd. Drys med flormelis og lad skumfidusmassen sætte sig ved stuetemperatur i 2 timer. Klip massen i firkanter og server. Opbevar skumfiduserne i en lufttæt beholder på køl. Velbekomme!

 

Bedøm

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar