Annonce for Baileys
Ingredienser
Skumfiduser med Baileys
15 ark husblas
200 ml vand
400 g sukker
50 ml Baileys Original
Lakridskaramel
1,5 dl piskefløde
75 g sukker
40 g glukosesirup
2 tsk. lakridspulver (kan undlades)
1 tsk. salt
Derudover
Flormelis
Fremgangsmåde
Skumfiduser med Baileys
Udblød husblassen i koldt vand. Kom vand, sukker og vanilje i en gryde og kog det op til 110 grader. Det tager ca. 20 minutter. Sukkeret skal være helt opløst og det skal boble. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen, så der ikke hænger mere vand ved og kom det i gryden og rør rundt til husblassen er smeltet. Lad sukkermassen køle af i ca. 10 minutter. Hæld sukkermassen i en røremaskine og pisk i 10 min. Tilsæt Baileys Original og pisk til massen er hvid og sej. Beklæd en firkantet form med bagepapir og drys flormelis ud på bagepapiret. Fordel skumfidusmassen ud i formen med en dejskraber, gerne med olie på.
Lakridskaramel
Imens skumfidusmassen piskes: Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en gryde. Kog blandingen ved middelvarme. Når karamellen er tyktflydende, gylden og har en temperatur på 120 C tages den af varmen. Rør lakridspulver og salt i karamellen. Hæld straks karamellen over skumfidusmassen (inden den har sat sig) og ”rør” karamellen lidt ned i skumfidusmassen f.eks. med et træspyd. Drys med flormelis og lad skumfidusmassen sætte sig ved stuetemperatur i 2 timer. Klip massen i firkanter og server. Opbevar skumfiduserne i en lufttæt beholder på køl. Velbekomme!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.