Skøn rabarberkompot - opskrift på nem rabarberkompot med vanilje

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Skøn rabarberkompot

Skøn rabarberkompot med syrlighed og vaniljeprikker. Denne rabarberkompot er så nem at lave og det tager vitterligt ingen tid at bikse sådan en kompot sammen. Rabarberkompotten kan bruges til mange forskellige ting som f.eks. topping på skyr eller yoghurt. Du kan også lave rabarbertrifli, som jeg har gjort i denne opskrift, hvor man sagtens kan bruge rabarberkompot i stedet for bagte rabarber. Jeg elsker vanilje og jeg har altid et glas stående i min krydderiskuffe med sukker og brugte vaniljestænger.

Et lille tip til at lave dit eget vaniljesukker: I stedet for at smide vaniljestænger ud, kan du nemt lave dit eget vaniljesukker ved at komme vaniljestængerne i et glas med sukker. Det dufter vidunderligt! Sådan gør du: Fyld sukker eller rørsukker i et patentglas. Når du har brugt vaniljekornene i en vaniljestang, lægger du vaniljestangen ned i glasset, og dækker den med sukker. Så har du altid vaniljesukker, du kan bruge i stedet for alm. sukker i desserter, kærnemælkskoldskål m.m. Samtidig kan du nemt tage et par vaniljestænger op af glasset, som du kan koge med i hindbærpure, ved bagte rabarber m.m. Husk at ryste glasset en gang imellem, så sukker og vanilje bliver blandet godt sammen, og tilsæt ekstra sukker sådan at vaniljestængerne er dækket. Rigtig god fornøjelse!

Skøn rabarberkompot

Ingredienser

Rabarberkompot (til 1 glas):

Fremgangsmåde

Rabarberkompot:

Skyl og ordn rabarberne grundigt og skær dem i små skiver. Kom dem i en lille gryde med sukker og vaniljekorn og stangen. Kog rabarberne op under omrøring. Det tager ca. 10 minutter. Rabarberne skal kun lige koge sammen. Tag gryden af varmen og hæld kompotten op i en skoldet glas med et tætsluttende låg. Opbevar kompotten på køl i nogle uger. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar