Scarpaccia – Opskrift på sprød og lækker Scarpaccia som er et italiensk brød/tærte med squash. Denne vegetariske tærte stammer fra Toscana-regionen og består af helt tynde skiver af squash og løg, der vendes sammen med en dej med hvidløg, parmesan og frisk timian. I dejen er der også væsken, som presses ud af squash og løg, og hvedemel. Der er mange måder at lave scarpaccia på, da man også kan svitse squash og løg før de vendes i dejen.
Jeg kommer frisk timian i dejen, men det kan også være alle mulige andre slags krydderurter. Prøv også med fintsnittet frisk chili. Scarpaccia serveres traditionelt som en appetizer. Scarpaccia kan både serveres lun, men den kan også sagtens serveres kold på f.eks. en buffet. Rigtig god fornøjelse!
Scarpaccia
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220 C varmluft.
Riv squash og løg i tynde skiver på et mandolinjern. Kom skiverne i en si og bland salt i og lad det stå i 30 min. Pres herefter så meget af væsken ud som muligt.
Pisk 3 dl af væsken (hvis du ikke kan få 3 dl ud af squash, så kan resten erstattes af vand) sammen med hvedemel, hvidløg, parmesan og timian. Tilsæt squash og løg og rør det sammen til en ensartet dej.
Smør en form på 27×35 cm med olivenolie. Hæld dejen i formen og bred den godt ud. Drys med ekstra parmesan og bag i ca. 30-35 min. indtil scarpaccia er gylden og sprød.
Skriv endelig en kommentar