Risengrødsvafler – Opskrift på de lækreste vafler lavet med en rest risengrød. Hvis du har en rest risengrød tilovers, så er det så nemt og lækkert at bage dejlige vafler ud af det. Jeg har lavet vaflerne med kold risengrød, æg, hvedemel, sukker, kanel, bagepulver og vaniljesukker. Kanel kan sagtens undlades, hvis man ikke ønsker at tilføre vaflerne en julet smag. Det er meget nemt og hurtigt at lave dejen, da alle ingredienserne blot skal røres sammen til en ensartet dej og så bages i et vaffeljern. Denne opskrift giver 6 vafler, men hvis du har meget risengrød tilovers, så er det en nem opskrift at gange op. Hvis du har risalamande tilovers, så kan den også sagtens bruges i stedet for risengrød. Juster evt. lidt på mængden af sukker og hvedemel, hvis du bruger risalamande.
Serveringsforslag
Jeg har serveret risengrødsvaflerne med letpisket flødeskum og kold kirsebærsauce, men de kan jo nydes med det som du allerbedst kan lide. F.eks. sukker eller flormelis, hindbærsyltetøj eller blot spises som de er. Prøv også min opskrift på julevafler ala mozartkugler med nougat og marcipan. Rigtig god fornøjelse!
Risengrødsvafler
Ingredienser
Fremgangsmåde
Risengrødsvafler (6 stk.)
Rør godt rundt i den kolde risengrød, så der ikke er store klumper i. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør sammen til en ensartet dej.
Varm et vaffeljern op.
Kom smør på vaffeljernet og fordel det, gerne med en pensel. Bag ca. 6 vafler af dejen. Lad dem afkøle på en rist og server vaflerne med flødeskum, syltetøj eller bare sukker eller flormelis. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar