Opskrifter Livsstil

Raw kage med chokolade og kokos- glutenfri og vegansk

 

I er efterhånden virkelig mange, der hver dag læser med på bloggen og flittig benytter jer af mine opskrifter. Det er jeg så taknemmelig for, og det er så dejligt at se jeres kreationer. Bliv endelig ved med at hashtagge jeres billeder med #frederikkewaerens, så jeg kan se, hvad I bager!

Jeg har været i køkkenet og eksperimenteret med denne opskrift på en vegansk, glutenfri og raw-chokoladekage. I er nemlig flere der har efterspurgt den slags kager, og selvom det ikke lige er mit område, så er det altså vildt sjovt at bage med nogle helt andre ingredienser end dem jeg er vant til. Denne chokoladekage består af en nøddebund med dadler og chokolade og den lækreste chokoladecreme lavet på kokosmælk og chokolade. Jeg bruger bare helt almindelig chokolade, men hvis man vil have en helt vegansk kage, så lav den med vegansk chokolade.

Jeg har fået inspiration til kagen fra denne blog.

Ingredienser

Chokoladekage til ca. 8-10 personer.

Chokoladebund:

8 store bløde dadler, f.eks. Medjool dadler (kan undlades)

130 g hasselnødder

130 g mandler

250 g mørk chokolade, jeg bruger Callebaut 54 %, men en 70 % kan også bruges

2 spsk. neutral kokosolie

Chokoladecreme:

500 g mørk chokolade

2 dåser fuldfed kokosmælk

1/2 tsk. salt

 

 

 

 

Fremgangsmåde

Chokoladebund:

Rist hasselnødder og mandler i ovnen i 10 minutter ved 200 C varmluft. Gnid skallen af hasselnødderne og blend mandler og hasselnødder i en foodprocessor til nødderne er grofthakket. Hæld nødderne i en skål og blend så dadlerne i foodprocessoren. Bland dadelmassen med nødderne i skålen til en ensartet og klistret masse. Smelt chokoladen og kokosolie i en gryde og bland sammen med nødder og dadler. Vælg det fad du vil servere kagen på og læg et stykke husholdningsfilm på fadet. Stil en 23 cm springform (uden bund) på husholdningsfilmen. Beklæd indersiden af springformen med kageplast. Fordel massen på husholdningsfilmen med springformen rundt om og stil  chokoladebunden på køl i mindst 4 timer,  gerne natten over.

Chokoladecreme:

Hæld chokoladen i en skål der kan tåle varme. Varm kokosmælken op, til lige under kogepunktet, under omrøring i en tykbundet gryde. Hæld den varme kokosmælk udover chokoladen og lad det stå i 5 minutter, så chokoladen kan smelte. Rør i midten af skålen indtil massen samler sig og bliver blank. Kom husholdningsfilm over chokolademassen og stil den på køl i mindst 6 timer.

Sådan samler du kagen:

Tag den kolde bund ud af køleskabet og befri den fra springformen, kageplast og husholdningsfilm. Sæt bunden på tallerknen igen med springform og kageplast rundt om. Pisk chokolademassen luftig, det tager ca. 5 minutter, (hvis den stadig er for flydende, skal den bare på køl lidt længere). Fordel chokoladecremen på bunden og stil den på køl i 4 timer eller i fryseren i 1 time. Servér kagen iskold med friske bær. Velbekomme!

Tip: Da kagen skal serveres helt kold (helst lige fra fryseren), kan du med fordel varme en kniv under den varme hane, så er det meget nemmere at skære kagen ud. Skær små delikate stykker, da det er en tung kage.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.