Sprød rabarbertærte – Opskrift på skøn, sprød og supernem rabarbertærte med vanilje. Denne tærte er så nem og laves med få ingredienser og et tærtefad (eller et andet ildfast fad). Man simpelthen blot rabarber, skåret i skiver, med vanilje, sukker og kartoffelmel som fordels i et tærtefad.
Derefter røres blødt smør, sukker, mel og havregryn sammen og bredes ud over rabarberne, så de dækkes. Tærten bages, og vupti, klar til servering – en dejlig tærte med møre rabarber i bunden og et knasende sprødt låg på toppen, der smager som gammeldags havregrynskager.
Rabarbertærte med crumble
Det er også en form for rabarbertærte med crumble, og den er så god! Du kan sagtens smuldre dejen ud over rabarberne, eller du kan lægge dejen mere jævnt. Det er helt op til dig. Sådan en god crumble smager virkelig lækkert, og sammen med rabarber er det bare et godt match.
Rabarbertærten smager allerbedst, når den spises friskbagt og lun, og gerne sammen med en klat creme fraiche eller letpisket flødeskum. Prøv også mine andre opskrifter med rabarber lige her. Tærten er lavet på samme måde som denne sprøde æbletærte med kanel.
Rabarbertærte
Ingredienser
RabarberfyldFremgangsmåde
Rabarberfyld
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Skyl og ordne rabarberne og skær dem i skiver. Bland rabarber med sukker, vanilje og kartoffelmel og fordel dem ud på bunden af et tærtefad (ca. 25-27 cm i diameter). Tærteformen skal ikke smøres.
Dej til låg
Pisk blødt smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel og havregryn og bland godt. Fordel dejen ovenpå rabarberne. Bag tærten i ca. 45 min til låget er gyldent og sprødt. Server tærten lun. Velbekomme!
Den bedste rabarbertærte opskrift
Når det er sæson for rabarber, så laver jeg næsten altid denne her opskrift på rabarbertærte med crumble. Hvis du vil tilføje lidt ekstra lækkert til din rabarbertærte opskrift, så kan du prøve at tilsætte lidt kokos til din crumble. Så får den en skøn smag af kokos, der også giver et ekstra knas.
Jeg elsker smuldredej, og det er perfekt at blande rabarber med noget lækkert sødt crumble. Hvis du gerne vil spise sådan en lækker tærte med rabarber året rundt, så kan du fryse rabarber ned, når de er i sæson. Et godt tip er hvis du renser dem og skærer dem ud i små stykker, inden du fryser dem ned. Så er de nemme at tø op og bruge med det samme, når tid er.
Skriv endelig en kommentar