Rabarberhorn – Opskrift på store svampede kærnemælkshorn med rabarber og remonce. Disse rabarberhorn er så lækre og nemme at lave. Dejen er en blød dej med kærnemælk i, som gør den ekstra saftig og blød. Rabarberhornene er fyldt med remonce med marcipan og rabarber vendt med sukker og vaniljesukker.
Kærnemælkshorn kan også bare fyldes med remonce eller andre bær/frugt. Prøv også at fyld dem med nutella, chokolade eller syltetøj. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Dej
25 g gær
2 dl kærnemælk
50 g sukker
1 æg
100 g smør, smeltet og afkølet
Ca. 450-500 g hvedemel
1 lille nip salt
Rabarberfyld
150 g rabarber
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. sukker
1 spsk. hvedemel
Remonce
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
Derudover
1 sammenpisket æg til pensling
Perlesukker til drys
Hakkede hasselnødder eller mandler, til drys
Fremgangsmåde
Dej
Rør gær ud i kærnemælken. Tilsæt sukker, æg, smør, mel og salt. Ælt dejen hurtigt på maskine til den slipper skålen. Dæk dejen til og lad den hæve ved stuetemp. i 1 time eller til den er dobbeltstørrelse.
Rabarberfyld
Skyl rabarberne grundigt. Skær dem i små skiver. Vend rabarber sammen med vaniljesukker, sukker og hvedemel i en skål. Lad det stå i 10 min.
Remonce
Mos ingredienserne sammen med en gaffel.
Sådan laves rabarberhorn
Del dejen i 2 lige store dele. Rul hver del ud til en cirkel på et meldrysset bord. Skær dejcirklerne ud i 8 trekanter hver, så der ialt bliver 16 stk. Kom fordel remonce og rabarberfyld på den brede ende. Rul dejen stramt sammen til en croissant. Placer croissanterne på en bageplade med bagepapir og dæg dem til og lad dem efterhæve i 30 min.
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Pensl med æg og drys med perlesukker og hakkede nødder. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter eller indtil de er gyldne. Lad dem afkøle en smule og server dem straks. Velbekomme!