Frederikke Waerens: Blondie med rabarber og hvid chokoladecreme
Opskrifter Livsstil Shop

Blondie med rabarber og hvid chokoladecreme

 

Annonce DanSukker

Blondie med rabarber og hvid chokoladecreme

Her er opskriften på en lækker blondie med rabarber og hvid chokoladecreme. Denne blondie er supernem at bage, og den smager virkelig lækkert. Blondien er med syrlige rabarber og citron, som er en fantastisk god kombination. Blondien er pyntet med en luftig pisket hvid chokoladecreme og friske røde bær.

Jeg har brugt økologisk danskproduceret sukker og brun farin fra DanSukker til selve blondien. Det giver en lækker luftig og sej dej. Til den piskede hvide chokoladecreme har jeg brugt glukosesirup, som gør cremen sej og let at piske op.

Den lækre blondie med rabarber er perfekt til sommerens fester

Denne blondie egner sig perfekt til sommerens fester, da den nemt kan bages og serveres for mange gæster. Server f.eks. kagen til studenterfesten, bryllupsreception, sommerfesten eller fødselsdagsfesten.

Både blondie og chokoladecreme kan let forberedes i forvejen

Den søde blondie med de syrlige rabarber er en rigtig snasket kage. Den skal gerne stadig skal være lidt ”blævrende”, når den tages ud af ovnen. Kagen sætter sig og bliver fast, når den kommes på køl. Derfor er det superideelt at bage kagen et par dage før, den skal skæres ud og serveres. Den lyse chokoladecreme kan også stå på køl et par dage. Den skal bare piskes op, lige inden den skal sprøjtes på kagen. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Kager til 16-20 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 4 t. / I alt + 5 t.
Ingredienser

Blondie med rabarber (ca. 24 stk.)

400 g rabarber

450 g smør

350 g hvid chokolade

400 g DanSukker sukker

150 g DanSukker brun farin

2 tsk. vaniljesukker

225 g hvedemel

1 lille nip salt

Fintrevet skal fra 1 citron

5 æg

Hvid chokoladecreme

250 g hvid chokolade

150 g piskefløde

40 g DanSukker glukosesirup

300 g piskefløde

Derudover

Friske hindbær

Friske jordbær

Sølvstøv

Fremgangsmåde

Blondie med rabarber

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Skyl rabarberne og skær dem i tynde skiver.

Smelt smør i en gryde og tilsæt herefter chokoladen. Rør godt rundt til chokoladen er smeltet.

Pisk sukker, brun farin, vaniljesukker, hvedemel, salt, citronskal og æg sammen til en ensartet, tyk og luftig masse. Pisk smør chokoladeblandingen i. Vend til sidst rabarber i.

Beklæd en form på 30 x 40 cm med bagepapir.

Bag kagen i ca.1 time. Den skal være lidt blævrende, da den sætter sig og bliver fast, når den kommer på køl. Stil på køl i 5 timer, men gerne til dagen efter.

Hvid chokoladecreme

Kom hvid chokolade, 150 g piskefløde og glukosesirup i en gryde og lad det smelte ved lav varme under omrøring. Når alt chokoladen er smeltet og massen er blank og ensartet kommes det i en bøtte med husholdningsfilm på. Opbevar det på køl i min. 5 timer, men gerne til dagen efter.

Kom den kolde chokoladecreme i en skål og tilsæt de 300 g piskefløde. Pisk ved lav hastighed indtil cremen er fast og luftig. Pisk endelig ikke for meget, for så skiller cremen. Kom cremen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Skær kagen ud i små firkanter og pynt med chokoladecreme, friske bær og evt. sølvstøv. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.