Rabarberkage med kokosmarengs. En virkelig skøn og lækker kage bagt med rabarber, mandler og med sprød kokosmarengs på toppen. Denne kage har længe været i min familie, og alle der smager den, spørger efter opskriften, så det er vidst på tide, at jeg også deler den her. Kagen består af en kagebund med brun farin som toppes med rabarber vendt med sukker og hakkede mandler. Når bunden har bagt med rabarberne kommes der et lag marengs, vendt med kokosmel, ovenpå kagen, og kagen bages videre. Kagen kan sagtens laves en dag i forvejen og den kan også fryses ned. Denne kage minder lidt om min bedstefars skæg kage, som jeg her har lavet med hindbær. Prøv også mine andre opskrifter med rabarber: rabarberlemonade, muffins med rabarber og crumble og cremet chiagrød med bagte rabarber. Rigtig god fornøjelse!
Rabarberkage med kokosmarengs
Ingredienser
RabarberfyldFremgangsmåde
Rabarberfyld
Skyld og ordn rabarberne. Skær rabarberne ud i 1-2 cm tykke stykker. Vend rabarberne sukker og hakkede mandler. Lad det stå ved stuetemperatur, imens du laver kagebunden.
Kagebund
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Pisk smør og brun farin cremet og luftigt. Pisk æggeblommer og vanilje i. Bland hvedemel, bagepulver og salt og vend det i dejen skiftevis med mælk/piskefløde. Beklæd en springform på 23 cm med bagepapir i bunden. Kom dejen i springformen. Bland rabarberfyldet godt rundt og hæld rabarberfyldet ovenpå kagebunden. Bag kagen i ca. 45 min.
Kokosmarengs
15 min. før kagen har bagt første gang: Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Vend kokosmel i marengsen og bred det udover den bagte kage.
Skru ovnen ned på 150 C varmluft.
Bag kagen med marengs i yderligere 45 min.
Lad kagen afkøle inden den befries forsigtigt fra formen. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Kan man godt lave dem med frosne rabarber, hvis bare man lader dem få stuetemperatur?
Ja, lad dem tø op lidt og så er de klar til brug 🙂
Hej Frederikke
Endnu en lækker opskrift fra din hånd, som jeg glæder mig til at prøve!
Et spørgsmål i en lidt anden genre – hvad gør du med al det bagværk, du producerer? Jeg ville gerne bage mere, men jeg og kollegerne kan snart ikke konsumere mere! Nogen gode tips?
Hej Ea
Tusind tak for din søde besked 🙂
Jeg fylder fryseren, giver til naboer, venner, familie, laver romkugler af kagerester, laver halv portion osv. Jeg håber, at det kan hjælpe.
Kh Frederikke
Kan man lave denne som små muffins – i såfald hvor længe vil du tro, at de så skal bage?
Kan man lave en blanding af rabarber og nogle andre bær? Min have rabarber gav kun 170g? og i så fald hvilke bær vil passe bedst?
Ja, det kan man sagtens 🙂 F.eks. jordbær eller hindbær 🙂
Hej Frederikke.
Jeg påtænker at bage denne kage til mine kolleger på arbejdet.. men har behov for at lave den dagen før – mon det går ift. det der marengs?
Ja, den kan sagtens laves dagen før 🙂 Rigtig god fornøjelse!