Lækker opskrift på pull-apart bread med ost, hvidløg og persille
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Pull-apart bread med ost, hvidløg og persille

Et lækkert pull-apart bread med ost, hvidløg og persille – perfekt tilbehør til suppe, stegt kød eller fisk, til tapas eller på et buffet-bord. Brødet er også fint tilbehør til en god salat eller din hjemmelavede favorit dip. Det hyggelige ved et pull-apart bread er, at det består af lag, som man nemt kan trække fra hinanden. Servér derfor det lune, nybagte brød helt, sådan at man selv kan hive et stykke brød af ved bordet. Smagen er lige så god, som man kender den fra et klassisk hvidløgsbrød; her har jeg bare tilføjet lidt ekstra luksus med en blanding af revet cheddar- og revet mozzarella ost. Det er ikke svært at lave, hvis du forstiller dig, at du stiller dejen op på højkant i brødformen, som om det var brødskiverne i brødet, se step-by-step billederne ovenfor. God fornøjelse!

Pull-apart bread med ost, hvidløg og persille

Ingredienser

Dej:
Fyld:

Fremgangsmåde

Dej:

Opløs gæren i lidt af vandet i en røremaskine. Tilsæt derefter resten af vandet, yoghurt naturel, sukker, salt og olie og rør rundt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen godt på maskinen. Tilsæt derefter mere mel, indtil dejen er fin og blank og slipper skålen. Lad dejen hæve i skålen i ca. 1.5 time ved stuetemperatur under et viskestykke.

Fyld:

Bland alle ingredienserne sammen i en skål, når dejen har hævet.

Sådan samler du brødet:

Rul dejen ud i en rektangel på et meldrysset bord. Smør fyldet ud på hele dejen. Skær dejen ud i 3 lige brede strimler og læg dem ovenpå hinanden, så du får en dejstrimmel i 3 lag med fyld øverst. Skær denne dejstrimmel ud i firkanter, som passer med den korte led i en stor brødform (3 liter). Stil dejfirkanterne op ved siden af hinanden i formen, til den er fyldt helt ud. Lad brødet hæve i ca. 30 minutter under et viskestykke. Pensl brødet med et sammenpisket æg og bag brødet i ovnen i ca. 30-35 minutter ved 200 C, til det er gennembagt. Tag evt. brødet ud af formen og bag det lidt længere, hvis det ikke har fået nok i bunden. Spis brødet, mens det er lunt og nybagt – så er det allerbedst. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

3 kommentarer
  1. Hej Frederikke. Har du en god ide til dette brød, hvis man ikke har en 3 liters brødform? Hvad kan man bruge i stedet og hæve/bage i?

  2. Jeg synes dejen ter sig mærkeligt. Har forsøgt 2 gange nu og jeg bliver ved med at skulle putte mel i fordi den ikke slipper kanterne og det er selvom den har kørt i 20 min. Så den bliver bare tung og mærkelig? Hvad gør jeg galt?

Skriv en kommentar