Pisket panna cotta med chokolade - Pisket panna cotta

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Pisket panna cotta med chokolade


Pisket panna cotta med chokolade – Opskrift på nem og lækker panna cotta med chokolade, som piskes til en luftig og fast creme. Denne dessert er så lækker og nem at lave. Panna cottaen laves som vanligt, men når den har stået på køl natten over, så piskes den til en fast og tyk creme. Panna cottaen har jeg her lavet med mælkechokolade, som smager så dejligt sammen med fløden og vaniljen. Jeg har pyntet den piskede panna cotta med med en sesamkaramel med pistaciekerner og smeltet mørk chokolade.

Det smarte ved denne dessert er, at man laver panna cottaen dagen inden, og så skal den blot piskes og pyntes lige inden servering. Prøv også min opskrift på panna cotta med lemoncurd og marengs. Rigtig god fornøjelse!

Pisket panna cotta med chokolade

Opskrift til 8 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning + 12 t.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Pisket panna cotta med chokolade
Sesamkaramel
Desuden

Fremgangsmåde

Pisket panna cotta med chokolade

Læg husblas i blød i koldt vand.

Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og mas dem sammen med sukkeret. Kom vaniljesukker og vaniljestang i en lille gryde sammen med piskefløden. Varm blandingen op til lige under kogepunktet under omrøring. Tilsæt mælkechokoladen og lad den smelte i den varme fløde.

Vrid husblassen for vand og smelt den i den varme flødeblanding. Sigt herefter blandingen igennem en si. Hæld panna cottaen over i en skål, dæk med husholdningsfilm og stil panna cottaen på køl til dagen efter.

Sesamkaramel

Smelt sukkeret på en tør pande ved middelvarme til sukkeret bliver til en gylden karamel. Det tager lidt tid. Hæld herefter nødderne på panden og bland dem rundt sammen med karamellen.

Hæld det hele over på et stykke bagepapir og lad massen køle af. Bræk herefter massen ud i nogle stykker og hak det groft med en kniv. Vend havsalt sammen med. Opbevar sesamkaramellen i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Ved servering piskes panna cottaen i et par minutter til den er fast og tyk (pas på med at piske for længe, så panna cottaen skiller). Den skal være helt kold, når den piskes.

Server pisket panna cotta med smeltet mørk chokolade og sesamkaramel. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar