En skøn perlebygsalat med æble og spidskål. Denne salat er et frisk og lækkert indslag til en julefrokost, påskefrokost, til grillmad eller en perfekt frokostsalat. Jeg havde denne salat med til en julefrokost i går og den blev taget rigtig godt imod. Salaten består af perlebyg, og så er der spidskål, æbler og avocado som er vendt i en syrlig dressing med citron, sennep, honning og olivenolie. Salaten er toppet med feta og ristede mandler. Salaten kan serveres med godt hjemmebagt brød til og f.eks. sprøde kyllingestykker. Rigtig god fornøjelse!
Perlebygsalat med æble og spidskål
Ingredienser
Perlebygsalat med æble og spidskålFremgangsmåde
Perlebygsalat med æble og spidskål
Kog perlebyg som anvist på pakken (koges 1/2 time ved svag varme under låg i letsaltet vand). Lad perlebyg køle helt af.
Dressing
Rør eller ryst honning (med vand) sammen med sennep, olivenolie og citronsaft. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere sennep eller mere olie.
Sådan samler du salaten
Ordn grøntsagerne og vend dem sammen med dressingen og lad det stå at trække i ca. 30 minutter.
Fordel perlebyg på et fad og kom grøntsagerne med dressing ovenpå. Rist mandlerne på en tør pande til de tager farve. Pynt salaten med feta og ristede mandler. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar