Pasta med pistacie – Opskrift på lækker og cremet pasta al pistacchio med cremet pistaciepesto med mascarpone, citron og hvidløg. Denne lækre pastaret er super simpel og nem at lave. Pastaretten består af en lækker pistacie-pesto med ristede pistacienødder, parmesan, basilikum, olivenolie, salt, mascarpone og pastavand. Herefter hældes pesto-saucen på en pande, hvor der er stegt citron og hvidløg. Mascarpone og pastavandet tilsættes for at lave en cremet sauce, som vendes sammen med pastaen. Den færdige ret kan serveres med ekstra parmesan på toppen og hakkede pistacienødder.
Pastaretten kan sagtens serveres som den er, men der kan også serveres bagt laks til, stegt kylling eller stegt pancetta. Jeg har brugt rigatoni pasta, men andre slags pastaer kan også bruges. Prøv også min opskriften på pasta med pestocreme og burrata. Rigtig god fornøjelse!
Pasta med pistacie
Ingredienser
Pasta med pistacieFremgangsmåde
Rist pistacienødder på en tør pande til de har taget farve.
Kog pastaen i rigeligt saltet vand.
Kom ristede pistacienødder, basilikum, olivenolie, salt og parmesan i en blender/foodprocessor og kør det til en ensartet pesto. Tilsæt mascapone og 1 dl af pastavandet og blend det med.
Svits citronskal og hvidløg på panden i olivenolie. Tilsæt pistaciesaucen og den resterende 0,5 dl pastavand. Lad saucen simre i et par minutter. Smag til med salt og peber. Vend pastaen med saucen og server pastaretten med ekstra revet parmesan og hakkede pistacienødder. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar