Pizza sandwich - Opskrift på den lækreste pizza sandwich med
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Pizza sandwich

Pizza sandwich – Opskrift på den lækreste pizza sandwich med pesto, burrata, bagte tomater og parmaskinke. Pizza sandwich er pizzadej der pensles med olivenolie, foldes sammen og bages. Herefter fyldes pizzaerne med lækkert fyld og så er de klar til servering. Disse pizza sandwich er gået viralt på de sociale medier, og det forstår jeg godt. De smager skønt og så kan de fyldes med alverdens fyld. Jeg har fyldt dem med hjemmelavet pesto, burrata, rucola, parmaskinke, bagte tomater, løg og balsamico glaze. Selve pizzadejen er hjemmelavet, men her kan der sagtens spares tid, ved at købe en færdig klump pizzadej. Pestoen kan også købes. I stedet for de bagte tomater, så kan der bruges friske tomater skåret i tern og vendt med finthakket basilikum, balsamico, olivenolie, salt og peber.

Denne opskrift giver to styks pizza sandwiches. De er ret store, så der er rigeligt til 4 personer, hvis man skærer hver pizza sandwich over i 2. Rigtig god fornøjelse!

Pizza sandwich

Opskrift til 2 stk.
Forberedelse 1 t. 30 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 2 t. 30 min.

Ingredienser

Pizzadej
Bagte tomater
Pesto
Desuden

Fremgangsmåde

Pizzadej

Hæld vand i en skål til en røremaskine og opløs gæren i vandet. Tilsæt olivenolie, mel og salt. Ælt dejen med dejkrogen i ca. 10 min. Dejen skal være blank og smidig og slippe skålen. Hvis dejen slipper skålen hurtigt, så skal den stadig æltes i de 10 min. for at blive blank. Kom et fugtigt viskestykke over skålen og lad dejen hæve i 1,5 time ved stuetemperatur.

Bagte tomater

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Placer tomaterne, gerne på stilk, et et fad og drys olie, salt og peber udover. Bag tomaterne i ca. 20 min. eller indtil de er faldet lidt sammen. Tag tomaterne ud af ovnen og lad dem afkøle indtil brug.

Pesto

Blend alle ingredienserne til en tynd og cremet pesto. Smag til med salt og peber. Stil den på køl indtil brug.

Pizza sandwich

Tænd ovnen på 250 C varmluft med enten en bageplade indeni eller et bagestål.

Del dejen i to lige store dele. Drys lidt mel på et stykke bagepapir og bred hver del ud til en rund pizza med hænderne, ikke kagerulle, for så slår du luften ud af dejen. Dejen skal gerne være bredt tyndt ud. Dryp olivenolie ud på hver pizza, fold dem sammen og dryp olivenolie ovenpå (du kan evt. se videoen ovenover, hvis du er i tvivl). Slide de to foldede pizzaer ind i ovnen og bag dem i ca. 15-20 min. De skal være gyldne.

Åbn forsigtigt pizzaerne og fyld dem med pesto, burrata, rucola, parmaskinke, bagte tomater, løg og balsamico glaze. Luk dem sammen igen. Skære dem over

 

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer
    1. Ja, det kan man sagtens, det er længe siden jeg har bagt med surdej, så kan ikke lige give svar på, hvor meget der skal bruges her. Du kan evt. tjekke min opskrift på surdejspizza og bruge den dej i stedet for 🙂

Skriv en kommentar