Pasta med parmaskinke, bagte tomater og burrata – Opskrift på den lækreste pastaret med bagte tomater, bagt parmaskinke og burrata. En skøn og cremet pastaret lavet ala spaghetti carbonara, bare i en lidt anderledes version. Der er nemlig bagte tomater, sprødt bagt parmaskinke og lækker burrata ovenpå. Jeg bruger frisk pasta, men alle salgs pastaer kan bruges til denne ret.
I er vilde med mine pasta-opskrifter og det kan jeg godt forstå. Pastaretter er altså også noget af det lækreste og kan laves i så mange forskellige versioner. Se mine andre opskrifter på pastaretter lige her. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Pasta med parmaskinke, bagte tomater og burrata
600 g små tomater
100 g parmaskinke
Olivenolie
1 tsk. tørret chili
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. løgpulver
Et par kviste frisk timan
Salt og peber
400 g pasta
2 hele æg
1 æggeblomme
Salt og peber
75 g revet parmesan ost
2 dl pastavand
2 stk. burrata eller mozzarella kugler
Fremgangsmåde
Pasta med parmaskinke, bagte tomater og burrata
Tænd ovnen på 200 varmluft.
Kom tomater, parmaskinke, olivenolie, chili, hvidløgspulver, løgpulver, frisk timian, salt og peber og peber i et fad og vend det hele godt rundt. Bag det i 35 minutter.
Kog pastaen i rigeligt saltet vand.
I et fad/ skål piskes æg og æggeblommen sammen med salt og peber og parmesan ost. Tilsæt pastavandet lidt ad gangen, imens der piskes, så æggene ikke bliver til røræg. Vend pastaen i. Pynt med de bagte tomater, parmaskinke og burrata. Server straks. Velbekomme!