Pasta med grønkålspesto – Opskrift på den lækreste cremede pastaret med grønkålspesto, sprøde brødkrummer og burrata. Denne pastaret er en af mine favoritter, når det kommer til pastaretter. Pastaretten består af kogt pasta som vendes sammen med den lækreste grønkålspesto med bl.a. basilikum, pinjekerner og parmesan. Pastaretten serveres med sprøde brødkrummer og selvfølgelig burrata. Det er en super lækker og nem pastaret, som sagtens kan serveres både til hverdag og til fest.
Hvor kan jeg købe burrata?
Burrata er i de senere år blevet virkelig populær, så det er faktisk ganske nemt at få fat i det nu. Jeg køber det bl.a. i Bilka og Netto, men hos f.eks. Supermarco i København eller LaTreccia, kan man også købe den lækre ost. Galbani er også begyndt at sælge osten.
Se alle mine andre pastaretter lige her. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Grønkålspesto
200 g grønkål
1 bundt frisk basilikum
1/2 dl olivenolie
100 g pinjekerner, let ristede
1 fed hvidløg
2 spsk. revet parmesan
Salt og peber
1 dl pastavand
Sprøde brødkrummer
25 g brød, gerne daggammelt brød
1 spsk. olivenolie
Derudover
400 g valgfri pasta
2 stk. burrata
Fremgangsmåde
Grønkålspesto
Blancher grønkål i 2 minutter i kogende vand. Hæld herefter vandet fra. Kom grønkål i en blender med de øvrige ingredienser og blend til en ensartet masse.
Kog pastaen som angivet på pakken. Tag 1 dl pastavand i blenderen med grønkålspesto og blend igen til en ensartet og cremet pesto. Smag til med salt og peber.
Sprøde brødkrummer
Blend brødet så det er helt fine brødkrummer. Kom olie på en pande og steg brødkrummerne til de er gyldne og sprøde.
Bland grønkålspesto sammen med den kogte pasta og server pastaretten med burrata og sprøde brødkrummer. Velbekomme!