Pære Belle Helene – opskrift på dessert med pocheret pære med is og chokoladesauce. Pære Belle Helene er en dessert med pocheret pærer eller råsyltede pærer, som serveres med vaniljeis og chokoladesauce. Denne dessert er virkelig lækker og meget nem at lave. Pærerne skrælles og efterfølgende pocheres de i en sukkerlage med vanilje og citron. Pærerne kan stå i sukkerlagen i op til 2 døgn, så desserten kan sagtens forberede i god tid. De søde, og stadig friske og sprøde, pærer smager så lækkert sammen med vaniljeisen og den bitre chokoladesauce. Hvis du har nogle kedelige pærer liggende i køleskabet, så er de perfekte at bruge til denne dessert. Lav enten vaniljeisen selv eller køb en vaniljeis af god kvalitet og server til. Prøv også mine andre opskrifter med pære, f.eks. pæretærte med creme og låg eller pæretærte med frangipane. Sukkerlagen der er tilbage kan koges ind til en sirup med pære- og vaniljesmag. Brug siruppen på skyr, yoghurt eller pandekager. Rigtig god fornøjelse!
Pære Belle Helene
Ingredienser
SukkerlageFremgangsmåde
Sukkerlage
Kog vandet op med de øvrige ingredienser i en lille gryde. Skræl pærerne, skær blomsten af, men lad stilken blive på. Kom de hele pærer ned i sukkerlagen, og kog dem ved svag varme i ca. 10 min (lidt afhængig af størrelsen). Sluk for varmen og lad pærerne afkøle i sukkerlagen – sæt gryden i køleskabet, når den er kølet af.
Server pocherede pærer ved at anrette dem på tallerkner med en kugle vaniljeis på siden og chokoladesauce. velbekomme!
Skriv endelig en kommentar