Pæretærte med låg - Opskrift på den bedste pæretærte med låg og creme
Opskrifter Livsstil Shop

Pæretærte med låg

Pæretærte med låg og creme – opskrift på den bedste pæretærte med låg og creme. Denne pæretærte er så dejlig og virkelig velsmagende. Tærten består af en sprød mørdej, både i bunden og som låg, med kardemomme og ingefær, kagecreme og lækre friske pærer. Min mormor har et stort pæretræ i haven, som i år er fyldt med de lækreste sprøde pærer, derfor lovede jeg hende at bage en pæretærte med hendes pærer i. Måske har du også et pæretræ i haven eller din nabo har, så skal du altså prøve denne tærte. Tærten kan sagtens laves og bages dagen inden servering, hvid tiden er knap. Denne tærte skal nemlig helst serves kold, så kagecremen har sat sig. Server tærten med f.eks. græsk yoghurt (10 %), creme fraiche, flødeskum, vaniljeis, karamelsauce eller chokoladesauce. Prøv også min brombærtærte eller denne pæretærte med frangipane. Rigtig god fornøjelse!

Pæretærte med låg

Tærte til 8-10 personer
Forberedelse 1 t. 30 min. / Tilberedning 40 min. / I alt + 2 t.
Ingredienser

Mørdej

300 g hvedemel

200 g smør, koldt

125 g sukker

1 lille tsk. stødt ingefær

1 lille tsk. stødt kardemomme

1 tsk. vaniljesukker

1 æg

Kagecreme

2 æg

50 g sukker

1 vaniljestang

30 g mel

2,5 dl mælk

Desuden

Ca. 4 stk. pærer, f.eks. Conference pærer

Lidt vand til pensling

1-2 spsk. perlesukker (eller alm. sukker)

Fremgangsmåde

Mørdej

Hak det kolde smør ud i melet og smulder det til en grynet masse. Bland sukker og krydderier i. Tilsæt ægget og saml hurtigt mørdejen. Læg dejen på køl i ca. 30 min.

Kagecreme

Lav evt. kagecremen en dag i forvejen. Pisk æg og sukker helt gult og skummende. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger. Lad kagecremen køle af.

Pæretærte

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Del mørdejen i 2 dele. Rul den ene del ud på et meldrysset bord og beklæd en tærteform (ca. 26 cm) med dejen. Skær kanten fri for overskydende dej, så kanten bliver pæn. Kom kagecremen på og fordel den over tærtebunden. Skræl pærerne, skær dem i halve og fjern kernehus, blomst og stilk. Læg de halve pærer tæt sammen ovenpå kagecremen med spidsen ind mod midten. Rul resten af mørdejen ud til en rund cirkel lidt større end tærteformen. Læg mørdejen over pærerne og tryk den let ned langs pærerne i kanten; skær evt. overskydende dej væk. Pensl tærten med lidt vand og drys med lidt perlesukker. Bag tærten i den nederste del af ovnen i ca. 40 minutter, til den er gylden og sprød. Lad tærten afkøle.

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven