Profiteroles med creme og chokoladesauce - Opskrift på vandbakkelser med creme
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Profiteroles med creme og chokoladesauce

Profiteroles med creme og chokoladesauce – opskrift på de lækreste vandbakkelser med creme og chokoladesauce. Profiteroles er en fransk dessert, der består af vandbakkelser fyldt med, oprindeligt vaniljeis, men her har jeg fyldt dem med kagecreme og overhældt dem med chokoladesauce lavet på en god mørk chokolade. Denne dessert er virkelig lækker og forholdsvis nem at lave, hvis blot man følger opskriften til punkt og prikke på vandbakkelserne, da de godt kan være lidt tricky at lave. Der er ikke sukker i vandbakkelserne, så denne dessert er ikke i den meget søde ende, men den kan alligevel godt klare at få selvskab af lækre friske bær. Vandbakkelserne kan også fyldes med syltetøj eller blot flødeskum i stedet for kagecreme. Rigtig god fornøjelse!

Profiteroles med creme og chokoladesauce

Opskrift til 10 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 1 t.
I alt + 2 t.

Ingredienser

Kagecreme
Vandbakkelser (ca. 20 stk.)
Chokoladesauce
Derudover

Fremgangsmåde

Kagecreme

Lav evt. kagecremen en dag i forvejen. Pisk æg og sukker helt lyst og luftigt. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger. Hæld den op i en skål og lad den afkøle.

Vandbakkelser

200 C (alm. varme, uden varmluft). Kom vand og smør i en gryde og bring det i kog. Tag gryden af varmen. Drys melet i og pisk kraftigt med en elpisker.  Dejen skal være blank og ensartet og slippe gryden. Tag gryden af varmen og rør salt i. Pisk ét æg i ad gangen. Det sidste æg piskes i lidt ad gangen. Dejen må ikke blive for flydende. Kom dejen i en sprøjtepose og sæt dejen i små boller på en bageplade med bagepair. Du kan også sætte dejen på bagepladen ved hjælp af 2 skeer. Bag vandbakkelserne i ca. 25-27 minutter . VIGTIGT at du ikke åbner ind til ovnen i de første 20 minutter, da kold luft får dejen til at falde sammen. Vandbakkelserne skal være lysebrune og lyde hule, når du banker dem let i bunden. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. De vil falde lidt sammen.

Chokoladesauce

Laves lige inden servering.

Bring fløden i kog i en lille gryde. Tag gryden af varmen og kom chokoladen i. Rør det godt rundt til chokoladen er smeltet. Chokoladesaucen skal være flydende. Tilsæt evt. mere varm fløde, hvis der er behov for det.

Ved servering

Pisk fløden til en fast skum og vend den forsigtigt sammen med kagecremen. Skær forsigtigt vandbakkelserne igennem og fyld dem med kagecreme. Placer vandbakkelserne på et fad og hæld chokoladesaucen udover. Server straks. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar
  1. Ej hvor er de lækre ? Det har aldrig lykkedes mig at lave vandbakkelser før, men med denne opskrift lykkedes det i første forsøg! Kan selve vandbakkelserne nedfryses?

Skriv en kommentar