Påske cheesecake – Opskrift på cremet og lækker påske cheesecake med Bastogne kiksebund og flødeostcreme med knuste påskeæg i. Denne cheesecake er så nem og lækker. Cheesecaken består af en sprød kiksebund med knuste Bastogne kiks og smeltet smør. På kiksebunden kommer der en cremet ostemasse med citron og knuste påskeæg. Cheesecaken pyntes med ekstra påskeæg og er herefter klar til servering.
Denne cheesecake laves uden husblas, så derfor er det vigtigt, at fløden bliver pisket til en fast skum og forsigtigt bliver vendt med flødeosten, da det på den måde holder på formen og ikke klasker sammen. Brug gerne en springform på 23 cm i diameter, som jeg også har skrevet i opskriften. Cheesecaken kan også laves og anrettes i glas, ligesom jeg har gjort med denne Daim cheesecake.
Cheesecaken kan sagtens laves dagen inden den skal serveres. De små påskeæg med marcipan eller chokolade afgiver dog en smule farve, men det ser festligt ud. Kagen er perfekt at servere som dessert til påskefrokosten. Rigtig god fornøjelse!
Påske cheesecake
Ingredienser
KiksebundFremgangsmåde
Kiksebund
Hak kiksene i en foodprocessor. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse.
Hæld kiksemassen i en springform beklædt med bagepapir i bunden (min form er 23 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden og sæt formen i køleskabet, imens du laver ostecremen.
Ostecreme
Pisk flødeost, vanilje, flormelis, citronsaft og citronskal i en skål. Pisk fløden til en fast skum i en anden skål. Vend flødeskummet i ostecremen og rør de knuste påskeæg i.
Beklæd indersiden af springformen med kageplast og fordel flødeostecremen ud på kiksebunden. Stil kagen på køl i min. 4 timer, men gerne natten over.
Befri kagen fra springformen og kageplast. Pynt kagen med ekstra påskeæg. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar