Orzo med citron og ricotta – Opskrift på lækker cremet ret med orzo, citron, parmesan og ricottacreme. Orzo er små pastaer, som er formet som et stort riskorn. Orzo egner sig perfekt til cremede retter og kan også erstattes af ris i risotto. Denne ret minder egentlig lidt om en risotto, da fremgangsmåden stort set er den samme. Retten består af orzo som steges og koges med hvidløg, løg, smør, citron og parmesan. Retten serveres med en blød ricottacreme. Man kan evt. server det som en lille forret eller som en hovedret med kød, fisk eller grøntsager på siden. Rigtig god fornøjelse!
Orzo med citron og ricotta
Ingredienser
Orzo med citron og ricottaFremgangsmåde
Orzo med citron og ricotta
Steg løg og hvidløg klare i smørret på en pande (gerne med høje kanter). Tilsæt citronsaft og orzo. Lad det stege i 5 min. Tilsæt vandet af nogle omgange og lad orzo simre i ialt 15 min. eller indtil de er møre. Husk at rør godt undervejs, så orzo ikke brænder fast i panden. Tilsæt parmesan, citronskal og smag til med salt og peber.
Ricottacreme
Blend ricotta med citronsaft, salt og peber til en cremet creme.
Server citron orzo med ricottacreme, parmesan, citronskal og olivenolie. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hej
Hvor kan man købe orzo henne?
Jeg har lige set orzo i SuperBrugsen 🙂