Nem Oreo cheesecake opskrift
Oreo cheesecake – opskrift på den bedste cheesecake med Oreo. Denne cheesecake virkelig nem, fordi den ikke tager særlig lang tid at lave, og fordi den ikke skal bages. Den skal faktisk bare passe sig selv i køleskabet, og så er den ellers klar til at blive nydt. Nogen vil også kalde det for en Oreo ostekage, men det er mest almindeligt bare at kalde det for en cheesecake. Navnet stammer fra USA, og det er også der, at min inspiration til opskriften er kommet fra.
Bunden har jeg lavet med Digestive kiks, men de kan sagtens erstattes med Oreos, hvis man vil gå all-in med Oreos fra top til tå. Normalt er jeg faktisk ikke så glad for cheesecake, så derfor har jeg også valgt at tilsætte lidt mere fløde, for at få den mere cremet og ikke så osteagtig.
Cheesecake med Oreo
Cheesecakefyldet er lavet uden husblas, så derfor er det vigtigt, at fløden bliver pisket til en fast skum og forsigtigt bliver vendt med flødeosten, da det på den måde holder på formen og ikke klasker sammen. Brug gerne en springform på 23 cm i diameter, som jeg også har skrevet i opskriften. Det at du ikke skal bruge husblas i din cheesecake med Oreo gør også, at den er nemmere at arbejde med.
Du kan også lave Oreo cheesecake i glas, ligesom jeg har gjort med denne hindbærcheesecake. Jeg har pyntet denne cheesecake med Oreo med lækre friske bær og lidt ekstra Oreos, men kagen kan udelukkende pyntes med bær og evt. lidt flødeskum.
Oreo cheesecake i glas
Oreo cheesecake i glas er en super fin måde at lave en simpel dessert til noget mere festligt. Det kan føles mere lækkert, at alle gæster får deres eget glas, og så er det også dejligt nemt at spise det direkte fra glasset. Det er endda en dessert, man så kan spise stående.
- Kan jeg lave kagen dagen før? Ja, du kan sagtens lave denne her kage dagen før. Den skal nemlig gerne nå at sætte sig i nogle timer, men det er bedst at lade den stå natten over.
- Hvilken flødeost skal jeg bruge? Jeg bruger ofte en god neutral flødeost fra Philidelphia. Du kan dog bruge lige den neutrale flødeost, som du godt kan lide, og som du kan få fat i. Det vigtigste er bare, at der ikke er nogen tilsat smag i – den skal være helt neutral.
- Smager cheesecake af ost? Nej, det gør denne her cheesekage i hvertfald ikke. Jeg har valgt at bruge mere fløde for at mindske smagen fra flødeost en smule. Du skal ikke være bange for, at den smager af ost.
Se alle mine andre cheesecake opskrifter her. Rigtig god fornøjelse!
Oreo cheesecake
Ingredienser
KiksebundFremgangsmåde
Kiksebund
Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse.
Hæld kiksemassen i en springform beklædt med bagepapir i bunden (min form er 23 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden, og sæt formen i køleskabet, imens du laver ostecremen.
Flødeostecreme
Pisk flødeost, vanilje, flormelis og citronsaft i en skål. Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend flødeskummet i ostecremen og rør de grofthakkede Oreos i.
Beklæd indersiden af springformen med kageplast og fordel flødeostecremen ud på kiksebunden. Stil kagen på køl i nogle timer, gerne natten over.
Befri kagen fra springformen og kageplast. Pynt kagen med friske hindbær og jordbær samt knuste Oreos. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar