Onigirazu (sushi sandwich) - Opskrift Onigirazu med fyld
Opskrifter Livsstil Shop

Onigirazu (sushi sandwich)

Onigirazu (sushi sandwich) – Opskrift Onigirazu, som er sushi/ris sandwich med tang, sushiris og fyld. Disse onigirazu er super lækre og smager virkelig dejligt. De er lavet med Nori tangplader, som foldes rundt om sushiris, avocado, agurk og en lakse/flødeostblanding med dild. Man skal lige holde tungen lige i munde, når man folder Onigirazu, mest fordi tangen er sprød og bliver først blød, når den kommer i kontakt med risene. Så det er en god ide lige at gøre sine hænder våde, så er det meget nemmere at arbejde med.

Sushiris

Man skal helst bruge sushiris eller grødris, da andre slags ris ikke egner sig til dette formål. Sushiris koges og afkøles hvorefter der vendes riseddike, sukker og salt i, for at risene bliver klistrede.

Onigirazu kan fyldes med alt slags fyld og de er perfekte at have med på farten. Prøv også min opskrift på agurkeruller. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Sushi til 8 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 2 t. / I alt + 2 t.
Ingredienser

Sushiris

3 dl sushiris

5 dl vand

1/2 dl riseddike

3 spsk. sukker

1 tsk. salt

Onigirazu (8 stk.)

175 g røget laks, finthakket

200 g flødeost

1 bundt frisk dild, finthakket

Saften fra 1/2 citron

Salt og peber

10 plader Nori tang

1 agurk, skåret i tynde stave

1-2 avocadoer, skåret i tynde skiver

Sesamfrø

Evt. soya eller chilimayo til servering

Fremgangsmåde

Sushiris

Skyl risene og læg dem i en skål og dæk med vand. Lad risene stå i vandet i 20 min. Hæld vandet fra, kom risene i en gryde og hæld de 5 dl vand udover. Kog langsomt op under låg ved svag varme. Når vandet koger en smule, skal risene koges i ca. 15 min. eller indtil alt vandet er absorberet. Hæld risene i et fad, så de afkøler hurtigere.

Kom riseddike, sukker og salt i en lille gryde og kog det op til sukkeret er opløst. Vend det i risene.

Onigirazu (8 stk.)

Vend laks, flødeost, dild, citron, salt og peber sammen.

Klip 2 af tangpladerne i 4 mindre kvadrater hver, så der er 8 i alt.

Placer et stort stykke tang på et stykke husholdningsfilm. Kom et par skefulde ris i midten af tangen i en firkant, kom agurk, avocado og lakseblanding på og slut af med endnu et lag ris, og så det lille stykke tang. Fold siderne indover, så du har en pakke og pak den ind i husholdningsfilm. Fortsæt med de resterende stykker tang og læg alle onigirazu på køl i 30 min.

Skær dem over i to og server med sesamfrø og chilimayo/soya. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.