Onigirazu (sushi sandwich) - Opskrift Onigirazu med fyld
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Onigirazu (sushi sandwich)

Onigirazu (sushi sandwich) – Opskrift Onigirazu, som er sushi/ris sandwich med tang, sushiris og fyld. Disse onigirazu er super lækre og smager virkelig dejligt. De er lavet med Nori tangplader, som foldes rundt om sushiris, avocado, agurk og en lakse/flødeostblanding med dild. Man skal lige holde tungen lige i munde, når man folder Onigirazu, mest fordi tangen er sprød og bliver først blød, når den kommer i kontakt med risene. Så det er en god ide lige at gøre sine hænder våde, så er det meget nemmere at arbejde med.

Sushiris

Man skal helst bruge sushiris eller grødris, da andre slags ris ikke egner sig til dette formål. Sushiris koges og afkøles hvorefter der vendes riseddike, sukker og salt i, for at risene bliver klistrede.

Onigirazu kan fyldes med alt slags fyld og de er perfekte at have med på farten. Prøv også min opskrift på agurkeruller. Rigtig god fornøjelse!

Onigirazu (sushi sandwich)

Opskrift til 8 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 2 t.
I alt + 2 t.

Ingredienser

Sushiris
Onigirazu (8 stk.)

Fremgangsmåde

Sushiris

Skyl risene og læg dem i en skål og dæk med vand. Lad risene stå i vandet i 20 min. Hæld vandet fra, kom risene i en gryde og hæld de 5 dl vand udover. Kog langsomt op under låg ved svag varme. Når vandet koger en smule, skal risene koges i ca. 15 min. eller indtil alt vandet er absorberet. Hæld risene i et fad, så de afkøler hurtigere.

Kom riseddike, sukker og salt i en lille gryde og kog det op til sukkeret er opløst. Vend det i risene.

Onigirazu (8 stk.)

Vend laks, flødeost, dild, citron, salt og peber sammen.

Klip 2 af tangpladerne i 4 mindre kvadrater hver, så der er 8 i alt.

Placer et stort stykke tang på et stykke husholdningsfilm. Kom et par skefulde ris i midten af tangen i en firkant, kom agurk, avocado og lakseblanding på og slut af med endnu et lag ris, og så det lille stykke tang. Fold siderne indover, så du har en pakke og pak den ind i husholdningsfilm. Fortsæt med de resterende stykker tang og læg alle onigirazu på køl i 30 min.

Skær dem over i to og server med sesamfrø og chilimayo/soya. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar