Ølbrød - Opskrift på hjemmebagt sprødt og saftigt brød bagt med øl
Opskrifter Livsstil Shop

Ølbrød

Ølbrød – Opskrift på hjemmebagt sprødt og saftigt brød bagt med øl. Dette brød er så lækkert, smagfuldt og nemt at bage. Brød med øl smager ganske enkelt helt fantastisk, da øllet giver en dejlig syrlig smag til brødet og gør det luftigt og saftigt. Dejen er med få ingredienser og kræver blot, at man har en røremaskine. Jeg har lavet dejen med en blanding af almindeligt hvedemel og manitoba mel, men man kan også sagtens lave dejen udelukkende med hvedemel. Der kan også bruges tipo 00 mel. Der kan bruges alle slags øl i dejen, så du behøver ikke at gå ud at købe en special øl, det kan bare være den slags øl, du lige har derhjemme.

Jeg har skrevet i opskriften, at man kan koldhæve dejen, så man kan lave dejen aftenen inden og servere nybagt brød til morgenbordet. Brødet kan bruges til at servere til morgenmad, frokost, tapas, til påskefrokosten eller julefrokosten. Det er så lækkert at servere sammen med god skinke, ost og pesto.

Andre opskrifter med øl

Det er fantastisk at bruge øl i bagværk og desserter. Det giver god smag og lækker struktur. Prøv f.eks. min opskrift på de bedste klassiske pandekager med øl og kærnemælk og selvfølgelig klassikeren over dem alle, øllebrød. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Brød til 6-8 personer
Forberedelse 1 t. 30 min. / Tilberedning 1 t. / I alt 3 t.
Ingredienser

Ølbrød

30 g gær (eller 10 g gær, hvis du vil koldhæve dejen)

3 dl lunkent vand

2 dl øl

1 spsk. flydende honning f.eks. akacie honning

0,5 dl olivenolie

250 g hvedemel

250 g manitobamelh

2 tsk. salt

Fremgangsmåde

Ølbrød

Opløs gæren i vand og øl i en røreskål til en røremaskine. Tilsæt honning, olivenolie, mel og salt. Bland det godt sammen til en grød-masse og lad det stå i 15 min.

Ælt herefter dejen med dejkrogen i ca. 5-10 min. indtil dejen slipper skålen og er blank og smidig. Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i 1 time ved stuetemperatur.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Hæld dejen i en smurt sandwichform (2 L) og læg det smurte låg over formen, eller i en almindelig smurt brødform (2 L). Dryp lidt olivenolie på dejen.

Bag brødet med låg på eller stanniol i 20 min. Skru herefter ovnen op på 250 C varmluft og bag brødet i yderligere 15 min. Brødet skal være gyldent og lyde hult, når man banker på det. Vend brødet ud af formen og lad det afkøle på en bagerist. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.