Morgenmadspizza – Opskrift på lækker morgenmadspizza med æg, bacon og flødeost. Morgenmadspizza er et genialt koncept, især fordi pizza er noget af det lækreste og det er endnu mere lækkert til morgenmad. De fleste forbinder ikke lige frem pizza med morgenmad, men det er helt perfekt at servere pizza til morgenmad eller til brunch. Jeg har fyldt mine morgenmadspizzaer med flødeost, revet ost, friske små tomater, bacon, æg og oregano.
Pizzaerne kan både laves i ovnen, men det smager også skønt, når de bliver bagt i en grill på en pizzasten. Jeg bruger selv bagestål, som jeg placerer i ovnen på en rist, når jeg tænder ovnen. Bagestålet kan købes lige her (*reklame).
Pizzadejen skal stå på køl 6-12 timer, men den kan sagtens stå på køl i op til 18-24 timer. Jo længere tid pizzadejen står på køl, jo sprødere bliver den, når den bliver bagt. Prøv også min opskrift på pizzasnegle med skinke og pepperoni eller min pizza med burrata og stenbiderrogn. Rigtig god fornøjelse!
Morgenmadspizza
Ingredienser
Pizzadej (opskrift til 2 store eller 4 små pizzaer)Fremgangsmåde
Pizzadej
Rør gæren ud i vandet og tilsæt mel. Ælt dejen grundigt i ca. 5 min (nemmest på røremaskine). Tilsæt salt og ælt igen i ca. 1 min. Kom olivenolie på bordet og tag dejen ud i olien. Vend den rundt i olien, så den bliver dækket på alle sider. Lad dejen hvile på bordet i 20 min. Skær dejen i to dele og form dem til 2 kugler, som lægges på en en bageplade el.lign. Dæk dejen med folie, og lad dem stå ved stuetemperatur i ca 2 timer.
Sæt dem herefter i køleskabet, og lad dem hæve i yderligere 6-12 timer.
Læg en pizzasten, bagestål eller bageplade i ovnen ovnen under opvarmningen. Tænd ovnen på højeste mulig temperatur i mindst 30 min.
Form den ene dejkugle til en tynd pizza på ca. 30-35 cm i diameter ved at trække i dejen fra midten og ud. Læg pizzaen på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom fyld på pizzabundene: først flødeost, revet ost, slå æggene ud, tomater, bacon og oregano. Bag 1 pizza af gangen i ca. 10-12 minutter, i midten af ovnen eller indtil bunden er sprød. Husk ovne er forskellige, så hold godt øje med din pizza. Server pizzaen med det samme. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar