Mazarinkage med nougatlag - Saftig kage med marcipan og nougat
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Mazarinkage med nougatlag

Mazarinkage med nougatlag – Opskrift på saftig mazarinkage med nougatlag, mørk chokolade og valnødder. Denne kage er så nem og lækker.

Mazarinkage med nougatlag

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 2 t.

Ingredienser

Mazarinkage
Derudover

Fremgangsmåde

Mazarinkage

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pisk smør, sukker og marcipan lyst og luftigt. Pisk et æg i adgangen. Sigt melet i dejen og pisk igen.

Kom dejen i en smurt springform på 22-23 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 35-40 min. Kagen må gerne være lidt blød i midten. Lad kagen afkøle og stil den gerne på køl indtil den er helt kold.

Smelt nougat i en gryde ved lav varme. Hæld den smeltede nougat på kagen og smør det ud. Stil kagen på køl indtil nougaten har sat sig. Smelt chokoladen og dryp udover kagen og pynt med valnødder. Stil kagen på køl indtil servering. Den kan sagtens stå på køl til dagen efter.

Skær rundt i kanten med en skarp varm kniv og løsn kagen fra springformen. Server kagen. Velbekomme!

 

Bedøm

Mazarinkage med nougatlag

Denne svampede og saftige kage med marcipan og nougat er en super nem og lækker kage. Kagen er en af de kager, der bliver allerbedst af at stå på køl natten over, for så bliver den endnu mere saftig og lækker. Det er en mazarinkage, som er en pund til pund kage, hvor der blot er sukker, smør, æg, marcipan og hvedemel i. Ovenpå kagen er der et lag nougat, som pyntes med mørk chokolade og valnødder. Kagen er perfekt at servere til eftermiddagskaffen eller som dessert til nytår med en kugle vaniljeis til. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

5 kommentarer

Skriv en kommentar