Majs-ribs – Opskrift på vegetariske spareribs af majskolber bagt med hvidløgssmør. Disse majs-ribs er en perfekt erstatning for almindelige spareribs. De kan selvfølgelig også gå for en ny måde, at servere de traditionelle majskolber med smør på. Disse majs-ribs er simpelthen noget af det lækreste, jeg længe har lavet, så selvfølgelig skal I have opskriften på dem.
Majkolberne koges og skæres ud, og så pensles de med en lækker hvidløgssmør og bages i ovnen. Herefter toppes de med en trøffelcreme, lavet med Philadelphia med trøffel og mayonnaise, frisk persille og frisk chili skåret i tynde skiver. Majs-ribs er lækkert tilbehør til grillmad. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Majs-ribs
4 majskolber
Hvidløgssmør
75 g smør
1 fed hvidløg
1 tsk. paprika
1 tsk. løgpulver
Salt og peber
Trøffelcreme
50 g Philadelphia med trøffel
35 g mayonnaise
Derudover
1 håndfuld frisk persille eller koriander
1/2 chili, skåret i tynde skiver
Fremgangsmåde
Majs-ribs
Skær majkolberne over i 2 så du i alt har 8 halve majskolber. Bring vand i kog i en gryde. Når vandet koger kommes de halve majskolber i vandet og koger i 12 minutter. Hæld vandet fra majskolberne og lad dem afkøle. Skær herefter hver majskolbe i 4 dele, på den lange led.
Tænd ovnen på 220 C varmluft.
Hvidløgssmør
Smelt smørret og bland det sammen med hvidløg, paprika, løgpulver, salt og peber.
Placer majskolbe-stykkerne på en bageplade med bagepapir og pensl dem med hvidløgssmør. Bag dem i ca. 20 minutter.
Trøffelcreme
Rør Philadelphia og mayonnaise sammen til en ensartet creme. Kom den evt. op i en sprøjtepose, hvor der klippes et lille hul i enden.
Server majs-ribs på et fad og sprøjt trøffelcremen udover og pynt med persille og chili. Server straks. Velbekomme!