Opskrift på den lækreste cremede mozzarella/stracciatella ost. Stracciatella ost er det, der udgør den bløde og cremede midte i en burrata. Her har jeg lavet det med friske mozzarella kugler, som trækkes fra hinanden. Lige så lækkert det ser ud, lige så godt smager det også!
Det er virkelig nemt at lave denne hjemmelavet stracciatella selv, og det kræver kun få ingredienser. Opskriften på denne hjemmelavet ost tager udgangspunkt i en helt klassisk mozzarella kugle, som du kender den. Det bliver rørt sammen med olivenolie, piskefløde, citronskal, salt og peber.
Lige når du har rørt det sammen, virker det ikke af meget. Det skal nemlig lige stå på køl i en times tid, hvor du så får den helt rigtige cremede konsistens, som vi kender fra stracciatella. Du kan derfor ikke springe tiden på køl over, da det ikke giver et godt resultat.
Hjemmelavet stracciatella ost
Der er mange ting, man kan servere sin hjemmelavet stracciatella ost til. Jeg serverer det ofte, når jeg også serverer et godt foccacia til maden. Så kan man tage lidt stracciatella ost op på brødet og nyde en himmelsk bid. Der er også mange andre side orders, som jeg laver til tapas, du kan servere det til.
Generelt er det bare godt til en masse ting. Det kan også være sammen med nogle lækre ovnbagte tomater eller hjemmelavet pommes. Det kan fungere som en form for dip til de ting. Ligesom at jeg har lavet en tomatsalat med burrata, så kan du også skifte det ud med en hjemmelavet stracciatella ost. Så bliver den en smule mere cremet, end det gør med burrataen.
Hjemmelavet ost
Jeg synes, at det er ret sjovt, at man kan lave sin egen hjemmelavet ost. Min stracciatella opskrift tager udgangspunkt i en helt klassisk mozzarella kugle, men bliver til en mere cremet udgave.
Du kan også sagtens købe stracciatella i nogle større supermarkeder, men det er også meget nemt at lave det selv. Det kræver så få ting, og det er hurtigt gjort, når den først skal stå på køl i en time.
Hvad betyder stracciatella? Hvis man går helt ind i selve ordet, så betyder det faktisk, at rive noget fra hinanden. Det er jo også det, man gør med osten, hvor man river mozzarella fra hinanden og blander med fløde.
Hvad er forskellen på mozzarella og burrata? Ligesom at der er stracciatella osten, så findes der også både mozzarella og burrata. Der er forskel på de to, selvom de ved første øjekast ser ens ud. En burrata er væsentlig mere blød i konsistensen, så når du skærer den over, bliver den lidt flydende. Her er en mozzarella kugle væsentlig mere fast.
Luksus mozzarella (stracciatella ost)
Ingredienser
Fremgangsmåde
Luksus mozzarella (stracciatella ost)
Træk mozzarella kuglerne fra hinanden med to gafler (som pulled pork) og bland mozzarella med piskefløde, olivenolie, citronskal, peber og havsalt i en skål og stil på køl i 1 time.Server herefter med f.eks. brød. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hvilken mozarella har du brugt? Kan discount udgaven til ca 7 kr bruges?
En discount udgave kan sagtens bruges 🙂
Hej. Kan man lave osten dagen før brug eller skal den helst bruges når den er frisklavet?
Den kan sagtens laves dagen før. Den har godt at at stå på køl og trække 🙂
Tak 🙏😊