Luksus fastelavnsboller med solbær, remonce, creme og chokolade. Jeg havde ellers lovet mig selv, at jeg ikke ville dele flere opskrifter på fastelavnsboller, men jeg kan simpelthen ikke lade være, og de her fastelavnsboller blev virkelig gode! Disse fastelavnsboller er fyldt med solbærsyltetøj, remonce, kagecreme og Ruby chokolade. Syltetøjet kan skiftes ud med f.eks. hindbærsyltetøj eller brombærsyltetøj. Og hvis du ikke lige har Ruby chokolade, så brug f.eks. hvid chokolade eller mælkechokolade. Prøv også mine andre opskrifter på fastelavnsboller: Fastelavnsboller med remonce og nougat, wienerbrødsdej med sveskefyld og flødeskum, choux au craquelin og svenske Semlor. Rigtig god fornøjelse!
Luksus fastelavnsboller med solbær, remonce, creme og chokolade
Ingredienser
Luksus fastelavnsboller med solbær, remonce, creme og chokolade KagecremeFremgangsmåde
Kagecreme
Pisk æg og sukker helt lyst og skummende. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger. Hæld den op i en skål og lad den køle af.
Bolledej
Start med at opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.
Remonce
Mos marcipan, sukker, smør og kartoffelmel sammen med en gaffel. Det skal bruges til at fylde ind i bollerne.
Sådan laver du fastelavnsbollerne
Når dejen er hævet, vendes den ud på et meldrysset bord. Dejen rulles ud til en stor firkant som deles 18-20 lige store firkanter. På hvert dejstykke lægges en teskefuld remonce, kagecreme, syltetøj og chokolade og dejen samles godt rundt om fyldet og formes til en bolle. Læg bollerne med samlingen nedad på bagepladen, og tryk dem lidt flade. Lad dem hæve i ca. 30 min. under et viskestykke. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag bollerne ved 200 °C varmluft i ca. 18 min, til de er fine lysebrune. Lad bollerne køle helt af.
Chokoladeganache
Kom sødmælk, sukker og smør i en gryde og smelt sukker og smør og rør det sammen ved middelvarme. Tilsæt tilsidt chokoladen og rør rundt indtil det er smeltet. Sæt gryden til side.
Pynt fastelavnsbollerne med ganache og krymmel eller en anden slags pynt. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Der står under chokoladeganachen, at man skal drysse kakaopulver i. Men kakaopulver er ikke nævnt i ingredienslisten, så jeg er i tvivl om hvad jeg skal? 🙂
Så har jeg rettet det, der skal ikke kakaopulver i 🙂
Hej Frederikke 🙂
Kan jeg fryse bollerne ned inden de bliver bagt?
Ps. Tak for en skøn blog og vidunderlige opkskrifter!
Kh Nina
Tak for din søde besked! Ja, det kan du sagtens 🙂 Rigtig god bagelyst! Kh Frederikke
Jeg har prøvet denne opskrift to gange nu, men remoncen bliver ved med at flyde ud af bollerne. Har du et tip til, hvordan jeg undgår det? Tak for nogle meget lækre opskrifter! Jeg bruger din side ofte? Hilsen Christina
Se evt. min opskrift på “Fastelavnsboller med remonce, creme og ganache”, der beskriver jeg, hvordan man undgår at fyldet flyder ud under bagning 🙂