Luftige amerikanske pandekager - De BEDSTE luftige tykke pandekager
Opskrifter Livsstil Shop

Luftige amerikanske pandekager

Luftige amerikanske pandekager – Opskrift på de bedste luftige og tykke amerikanske pandekager med kærnemælk. Jeg elsker små tykke amerikanske pandekager og denne opskrift er min favorit. Jeg har lavet disse pandekager SÅ mange gange efterhånden og hver gang bliver de så gode.

Dejen består af bl.a. kærnemælk og græsk yoghurt som gør dejen virkelig lækker og smagfuld. Derudover vendes stiftpiskede æggehvider i dejen, som giver de lækreste luftige og bløde pandekager. Pandekagerne kan serveres til morgenbordet søndag morgen, til brunch, eftermiddagshyggen eller som en hyggelig snack om aftenen.

Hvad kan jeg servere til pandekagerne?

Pandekagerne smager vidunderligt bare som de er, men der er så mange lækre ting, der kan serveres til pandekagerne. Her på billederne er pandekagerne serveret med koldt smør og sirup. Diverse syltetøj, kompot, nutella og friske bær er også lækkert. Rigtig god fornøjelse!

Frys din pandekagedej ned

Det er super nemt og smart, hvis du har pandekagedej tilover, at fryse den ned. Hæld dejen i en isterningebakke og frys ned. Så kan du hurtigt bage luftige friskbagte pandekager.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Luftige amerikanske pandekager

Pandekager til 6-8 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 45 min.
Ingredienser

Luftige amerikanske pandekager (ca. 15 – 16 stk.)

3,5 dl mel

2 tsk. bagepulver

1 spsk. sukker

Et lille nip salt

1 tsk. vaniljesukker

3 æg (delt i hvider og blommer)

3,5 dl kærnemælk

1 dl græsk yoghurt

½ tsk. natron

Smør til stegning

 

Fremgangsmåde

Luftige amerikanske pandekager

Bland mel, bagepulver, sukker, salt og vanilje sammen i en skål. Pisk æggeblommer, græsk yoghurt og kærnemælk i. Bland natron med en lille smule kærnemælk og hæld det op i dejen. I en anden skål piskes hviderne stive. Vend forsigtigt hviderne i dejen uden at slå luften ud. Steg pandekagerne i smør på en pande ved middelvarme. Spis helst pandekagerne imens de er lune, så smager de allerbedst! Velbekomme!

Bedøm denne ret

11 Comments
    1. Ja, det kan man godt, men de er selvfølgelig ikke helt så luftige, som når de lige er bagt 🙂

  1. Hej. Kan man lave dejen dagen før og opbevarer den i køleskabet til morgen efter?

    1. Ja, men vent med at vende de piskede æggehvider i dejen til lige inden pandekagerne skal steges 🙂

  2. Hej ?
    Skal den græske være en bestemt procent? Jeg har nemlig en rest 2% græsk (ved en fejl….) eller skal det helst være den på 10%?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.