Luftige amerikanske pandekager – Opskrift på de bedste luftige og tykke amerikanske pandekager med kærnemælk. Jeg elsker små tykke amerikanske pandekager og denne opskrift er min favorit. Jeg har lavet disse pandekager SÅ mange gange efterhånden og hver gang bliver de så gode.
Dejen består af bl.a. kærnemælk og græsk yoghurt som gør dejen virkelig lækker og smagfuld. Derudover vendes stiftpiskede æggehvider i dejen, som giver de lækreste luftige og bløde pandekager. Pandekagerne kan serveres til morgenbordet søndag morgen, til brunch, eftermiddagshyggen eller som en hyggelig snack om aftenen.
Hvad kan jeg servere til pandekagerne?
Pandekagerne smager vidunderligt bare som de er, men der er så mange lækre ting, der kan serveres til pandekagerne. Her på billederne er pandekagerne serveret med koldt smør og sirup. Diverse syltetøj, kompot, nutella og friske bær er også lækkert. Rigtig god fornøjelse!
Frys din pandekagedej ned
Det er super nemt og smart, hvis du har pandekagedej tilover, at fryse den ned. Hæld dejen i en isterningebakke og frys ned. Så kan du hurtigt bage luftige friskbagte pandekager.
Luftige amerikanske pandekager
Ingredienser
Luftige amerikanske pandekagerFremgangsmåde
Luftige amerikanske pandekager
Bland mel, bagepulver, sukker, salt og vanilje sammen i en skål. Pisk æggeblommer, græsk yoghurt og kærnemælk i. Bland natron med en lille smule kærnemælk og hæld det op i dejen. I en anden skål piskes hviderne stive. Vend forsigtigt hviderne i dejen uden at slå luften ud. Steg pandekagerne i smør på en pande ved middelvarme. Spis helst pandekagerne imens de er lune, så smager de allerbedst! Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Kan man bruge alm. mælk eller yoghurt i stedet for kærnemælk?
Det skal helst være noget med en tyk konsistens, så yoghurt er bedre end mælk 🙂
De er SÅ gode! Kan virker suge noget sirup. Mums
Ville man kunne lave pandekagerne dagen før og så lune dem i ovnen om morgenen?
Ja, det kan man godt, men de er selvfølgelig ikke helt så luftige, som når de lige er bagt 🙂
Meget lækre, luftige og bløde 🙂
Hej. Kan man lave dejen dagen før og opbevarer den i køleskabet til morgen efter?
Ja, men vent med at vende de piskede æggehvider i dejen til lige inden pandekagerne skal steges 🙂
Hej ?
Skal den græske være en bestemt procent? Jeg har nemlig en rest 2% græsk (ved en fejl….) eller skal det helst være den på 10%?
Jeg bruger 10 %, men 2 % kan også sagtens fungere 🙂
Jeg har kun 2 æg tilbage