Lakse sashimi med ponzu - Sashimi med laks og ponzu

SE ALLE MINE OPSKRIFTER PÅ FASTELAVNSBOLLER HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Lakse sashimi med ponzu

Lakse sashimi med ponzu – Opskrift på den lækreste og smagfulde lakse sashimi med tynde skiver af rå laks, ponzu sauce og mango. Sashimi er en japansk ret, som består af tynde skiver af råt kød, som for det meste er fisk. Jeg har lavet denne sashimi med laks i tynde skiver, en ponzu sauce, frisk mango, forårsløg og sesamfrø. En super lækker og frisk forret, som kan serveres til f.eks. nytårsaften eller andre festlige aftener.

Ponzu er en japansk soya med citrussmag, som kan købes i asiatiske supermarkeder. Jeg blander ponzu med almindelig soya og sesamolie og det passer perfekt med den rå laks. Du kan pynte laksen med andre lækre ingredienser som frisk chili, koriander, små stykker af agurk eller avocado.

Valg af laks

Jeg bruger laks fra mærket Frøya, der hedder “back tenerloin”, som kan købes i f.eks. Meny og på Nemlig.com. Laksen kan spises rå og den er perfekt til sashimi og andre sushi-retter. Laksen smelter nærmest på tungen og har den lækreste smag og konsistens. Du kan dog sagtens bruge almindelig laks af sushikvalitet, det skal bare have været frosset ned i min. 24 timer. Spørg gerne hos din fiskehandler, hvis du er i tvivl. Når du bruger frossen laks, så skal det tø langsomt op i køleskabet, før du skærer laksen i tynde skiver.

Prøv også min opskrift på friteret rispapir med laks. Rigtig god fornøjelse!

Lakse sashimi med ponzu

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 5 min.
I alt 15 min.

Ingredienser

Ponzu sauce
Desuden

Fremgangsmåde

Ponzu sauce

Bland ingredienserne sammen.

Lakse sashimi med ponzu

Skær laksen i tynde skiver og læg dem ud på et fad eller en tallerken. Hæld ponzu saucen udover. Pynt med mango i tynde strimler, forårsløg og sesam. Server straks. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar