Friteret rispapir med laks - Nem appetizer med sprødt rispapir og laks
Opskrifter Livsstil Shop

Friteret rispapir med laks

Friteret rispapir med laks – Opskrift på nem og lækker appetizer med sprødt rispapir og laksetatar. Denne snack er så lækker og virkelig hurtig at lave. Selve laksetataren er lidt spicy og det passer perfekt sammen med de sprøde agurketern.

Valg af laks

Normalt laves tatar af råt kød eller fisk, men jeg har lavet denne med et stykke norsk røget laks, som ikke er varmrøget og ikke er i skiver. Det er et helt reelt stykke laks, som man så selv kan skære i tynde skiver eller i tern. De fleste velassorterede supermarkeder sælger sådan et stykke laks især op til nytår. Jeg køber det i Meny. Du kan dog sagtens bruge rå laks, det skal bare have været frosset ned i min. 24 timer. Spørg gerne din fiskehandler.

Laksetataren laves ved at laksetern blandes med mayonnaise, sriracha, soya og sesam. Herefter kommes det på sprøde rispapir stykker, som pyntes med hakket agurk og sorte sesamfrø.

Friteret rispapir tager 2 sekunder at lave. En pande fyldes med olie, bare lige så det dækker bunden af panden. Herefter kommes et stykke rispapir i den varme olie i 2 sekunder, hvor rispapiret bobler op og bliver helt sprødt og lækkert.

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Tapas, Snack til 4 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 10 min. / I alt 20 min.
Ingredienser

Friteret rispapir med laks

200 g laksestykke, ferskrøget (ikke varmrøget), skåret i små tern

1 spsk. mayonnaise

1 spsk. sriracha

1 tsk. soya

1 spsk. sesamfrø

3-4 stk. rispapir

Olie til friture

Derudover

Et lille stykke agurk, skåret i små tern

Sorte sesamfrø, kan undlades

 

 

Fremgangsmåde

Friteret rispapir med laks

Rør laksetern sammen med mayonnaise, sriracha, soya og sesamfrø. Stil det på køl.

Dæk bunden af en pande med olie. Varm olien op ved høj varme. Kom et stykke rispapir i olien. Det bobler op og bliver helt sprødt. Læg det på en tallerken med køkkenrulle, så det kan suge fedtet. Gentag dette med de resterende rispapir. Bræk rispapir ud i stykker.

Placer rispapir på et fad og kom laks på og pynt med agurk og sort sesamfrø. Server straks. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.