Selvom bær sæsonen synger på sidste vers, så skal I altså ikke snydes for denne opskrift på solbæris. Måske du har nogle solbær liggende i fryseren fra sommerens høst ellers kan de købes i de fleste velassorterede supermarkeder. Hvis du ikke ejer en ismaskine kan du købe en god vaniljeis og blande solbærblandingen i. Prøv opskriften lige her:
Ingredienser
Solbæris:
400 g solbær
150 g sukker
1 vaniljestang
4 dl sødmælk
2.5 dl fløde
Fremgangsmåde
Solbæris:
Kog solbær, sukker og vanilje op og lad det stå at simre i ca. 10 minutter. Blend massen med en stavblender. Du kan enten vælge at si kernerne fra eller bare beholde massen, som den er. Bland solbærmassen sammen med sødmælk og fløde i en skål. Køl massen af og kør den herefter på en ismaskine. Kom den færdigkørte is i en form og stil den i fryseren indtil servering. Velbekomme!
Serveringsforslag: Servér solbærisen sammen med en god brownie (dog uden toppingen) eller en mazarinbund.
Ja mm lækker