Korean fried chicken - Sprøde Korean fried chicken
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Korean fried chicken

Korean fried chicken – Opskrift på sprøde Korean fried chicken med hjemmelavet sweet chili sauce. Korean fried chicken er friturestegt kylling i en sprød dej, som vendes med en stærk og sød sweet chili sauce. Jeg fik engang Korean fried chicken på en restaurant i København og jeg var solgt ved første bid. Det smager så dejligt og er fyldt med god smag fra bl.a. chili, hvidløg, soya og ketchup.

Saucen som den friturestegte kylling vendes i laves med bl.a. gochujang, som er fermenteret chilipasta, og det kan købes i velasortederede supermarkeder eller i asiatiske supermarkeder. Man kan også bruge chiliolie pasta, f.eks. den fra Chum Chum. Prøv også min opskrift på asiatiske kødboller med teriyaki sauce. Rigtig god fornøjelse!

Korean fried chicken

Kylling til 4 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 20 min.
I alt 40 min.

Ingredienser

Sweet chili sauce
Frituredej
Kylling
Derudover

Fremgangsmåde

Sweet chili sauce

Svits hvidløg i olivenolie i en lille gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad det koge ind til en tyk sauce. Stil saucen til side.

Frituredej

Pisk ingredienserne sammen til en tynd dej.

Kylling

Skær kylling ud i mellemstore tern.

Bland majsstivelse, hvidløgspulver, salt og chiliflager sammen. Vend kyllingen i blandingen. Vend kyllingen i frituredejen, lige når olien er klar.

Varm olien op til 180 C  i en gryde. Friter kyllingen lidt ad gangen i olien i ca. 7 min. eller til kyllingen er gennemstegt.

Hæld saucen over kyllingen og server med forårsløg og sesamfrø. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar