Konfektstykker – Frederikke Wærens
Opskrifter Livsstil Shop

Konfektstykker

Konfektstykker – Opskrift på luksus konfektstykker med chokolade, sprød nougat og marcipan. Denne chokoladebar/konfektstykker smager helt vidunderligt, og de er meget nemme at lave. De består af et lag mørk chokolade, nougat med cornflakes, marcipan og endnu et lag chokolade.En perfekt kombination af sødt og sprødt. Nougaten smeltes og der vendes hakkede cornflakes i efterfølgende, hvilket smager virkelig godt. Det er et nemt stykke konfekt at servere i julen og det kan nemt laves nogle dage før, de skal serveres. Pynt konfektstykkerne med hakkede nødder eller frysetørrede bær.

Denne chokoladebar minder meget om min opskrift på hjemmelavet Ragusa, som er med chokolade, nougat og hasselnødder. Rigtig god fornøjelse!

Konfektstykker

Konfekt til 8-10 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Konfektstykker (ca. 20 stk.)

250 g mørk chokolade, gerne 60-70 %

200 g nougat

50 g cornflakes

100 g marcipan

 

Fremgangsmåde

Konfektstykker

Smelt chokoladen i en skål over vandbad.

Beklæd en brødform på ca. 26 x 13 cm med bagepapir eller endnu bedre en silikone-brødform, som ikke behøver at beklædes med bagepapir. Hæld halvdelen af chokoladen i bunden af formen. Stil formen på køl.

Smelt nougat i en skål over vandbad.

Hak cornflakesne mellem fint i en minihakker og vend dem sammen med den smeltede nougat. Kom nougatlaget på den kolde chokolade og stil formen på køl igen.

Pres eller rul marcipanen ud, så den passer til formen. Læg marcipanen på nougatlaget og dæk med den sidste del smeltede chokolade. Stil på køl indtil det er helt størknet. Stil det evt. i fryseren, hvis konfektstykkerne skal serveres med det samme. Skær ud i små firkanter, gerne med en varm kniv, så er det meget nemmere at skære igennem. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.