Koldskål med hindbær – En lækker opskrift på hindbærkoldskål
Opskrifter Livsstil Shop

Koldskål med hindbær

Koldskål med hindbær – En lækker opskrift på hindbærkoldskål smagt til med lime og serveret med kammerjunkere. Alt vejr er koldskålsvejr, men så snart den første forårssol rammer Danmark får ekstra mange lyst til at spise koldskål, og her er endnu en dejlig variant, for koldskål kan varieres på uendeligt mange måder. Denne skønne, lyserøde en af slagsen er en pendant til den traditionelle koldskål toppet med skiver af friske jordbær. Her tilsættes koldskålen frosne hindbær og spises med en håndfuld friske hindbær på toppen. Hindbær passer rigtig godt sammen med den syrlige kærnemælkssmag, smagt til med vanilje og lime. Portionen i opskriften er stor, da den er lavet af 2 L kærnemælk, men du kan evt. halvere mængden. Koldskål kan dog sagtens holde sig i køleskabet til næste dag.

Koldskål kan spises hele dagen – som morgenmad med granola, som en frisk dessert og som en dejlig snack “ind imellem”. Hvis du vil give din koldskål et ekstra pift, kan du servere den med hjemmebagte kammerjunkere. Det er et hyggeligt lille bageprojekt og ikke spor svært. Prøv også andre lækre opskrifter på koldskål f.eks. koldskål med blåbær, koldskål med hyldeblomst eller koldskål med bagte rabarber. Rigtig god fornøjelse!

Ingredienser

Koldskål med hindbær

300 g frosne hindbær

8 past. æggeblommer

80 g sukker

2 tsk. vaniljesukker

Saft og skal af 1 lime

2 dl tykmælk

1 dl piskefløde, kan undlades

2 L kærnemælk

Pynt

En bakke friske hindbær

Kammerjunkere

Lidt revet limeskal

 

Fremgangsmåde

Koldskål med hindbær

Hæld de frosne hindbær i en si og hæld dem over med kogende vand. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen til en luftig æggesnaps. Tilsæt tykmælk og evt. piskefløde samt saft og skal fra en limefrugt og pisk det sammen. Tilsæt kærnemælk og derefter hindbærrene. Pisk lidt igen til hindbærrene er blevet most. Smag koldskålen til med mere sukker/limesaft efter smag.

Server hindbærkoldskålen med friske hindbær, kammerjunkere og lidt friskrevet limeskal. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.