Kold ærtesuppe med champagne - Kold ærtesuppe med champagne, perfekt forret
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kold ærtesuppe med champagne

Kold ærtesuppe med champagne – Opskrift på skøn, cremet ærtesuppe serveret kold med et dejligt skvæt champagne. Ærtesuppe er meget nem at lave og smager virkelig dejlig, både kold eller varm. Med sin fine lysegrønne farve og milde, lidt sødlige smag, plejer suppen at falde i god jord hos de fleste. Her er suppen serveret kold, som en festlig forret, hvor man hælder lidt champagne eller mousserende vind i hver tallerken ved bordet. Når suppen skal serveres kold, kan du med fordel lave den klar dagen inden, den skal bruges. Uden champagne egner suppen sig også fint på en helt almindelig hverdag.

Du kan både lave suppen med frosne ærter eller friske ærter, når det er sæson. Har du friske ærter, ser det fint ud at pynte suppen med en lille håndfuld ærter på toppen. I det hele taget kan du bruge mange forskellige slags topping på ærtesuppen. Er det til fest, kan man f.eks. servere den kolde suppe med et par stegte kammuslinger, tigerrejer eller friterede østers, som kommes på suppen lige inden servering. Spiser du suppen varm, smager det godt med lidt ristet bacon, ristede pinjekerner eller mandler, eller lidt bagte tomater og en teske creme fraiche. Til både kold og varm ærtesuppe kan du spise brødcroutoner, rugbrødschips eller et stykke friskbagt brød til.

Opskriften her rækker til 4 portioner, eller 6-8 mindre portioner, hvis du samtidig har serveret forskellige kanapeer inden middagen. Du kan også bruge ærtesuppen som kanapeer til mange, ved at servere den i små shotglas. Få ideer til andre kanapeer her. Rigtig god fornøjelse!

Kold ærtesuppe med champagne

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Ærtesuppe
Til pynt

Fremgangsmåde

Ærtesuppe

Smelt smørret og lad det bruse af i en gryde – det skal ikke blive brunt.

Sauter de finthakkede skalotteløg i smørret i ca. 3-5 min – de skal ikke blive brune.

Tilsæt ærterne og lad dem sautere med i et par min. Kom nu timianbladene, bouillon og fløde på, og lad suppen koge ved svag varme i ca. 10 min.

Blend suppen med en stavblender, tilsæt creme fraiche og varm op. Smag til med salt og peber.

Lad suppen køle af.

Ved servering

Hæld den kolde suppe i skåle eller dybe tallerkner og pynt med lidt brøndkarse eller ærteskud, og evt. friske ærter.

Server suppen og hæld lidt champagne i hver portion ved bordet. Rør rundt og spis – velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar