Knuste kartofler med hvidløgssmør – Opskrift på de lækreste knuste kartofler med hvidløgssmør og parmesan. Knuste kartofler er perfekt tilbehør til aftensmaden. Knuste kartofler laves ved at koge kartofler møre, hvorefter man “knuser dem”, ved at trykke på dem med et glas eller lign. Herefter smøres de med hvidløgssmør og parmesan og bages i ovnen til de bliver gyldne og sprøde.
Knuste kartofler
Knust kartofler er perfekt tilbehør til f.eks. kød og fisk til aftensmaden. Jeg har lavet dem med hvidløgssmør, men de kan også serveres med f.eks. fetadip eller ricottacreme, når de er afkølet lidt. Prøv også at smuldre feta udover eller dryp med pesto. Rigtig god fornøjelse!
Knuste kartofler med hvidløgssmør
Ingredienser
Knuste kartofler med hvidløgssmørFremgangsmåde
Knuste kartofler med hvidløgssmør
Rens kartoflerne, med skræl, og kog dem møre i saltet vand.
Hvidløgssmør
Smelt smørret og tilsæt hvidløg og salt.
Tænd ovnen på 230 C varmluft.
Kom de kogte kartofler på en bageplade med bagepapir. Pres kartoflerne let ned med bunden af et glas. Pensl med hvidløgssmør og drys med parmesan. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 20-30 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde. Pynt med frisk persille. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar