Knuste kartofler med cheddar og bacon – Opskrift på de lækreste sprøde knuste kartofler bagt med cheddar ost og bacon. Disse knuste kartofler er så gode og virkelig nemme at lave. De består af kartofler som koges møre, hvorefter de mases flade med bunden af et glas og pensles med olie og hvidløg. Kartoflerne bages sprøde i ovnen inden de toppes med revet cheddar og bacon i tern og bages igen.
Jeg bruger cheddar ost, men det kan også være revet mozzarella eller gouda.
De knuste kartofler kan spises som tilbehør til aftensmaden og kan f.eks. serveres sammen med en dip. Prøv f.eks. at servere dem med denne fetadip eller denne hytteostmayo.
Knuste kartofler med cheddar og bacon
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220 C varmluft.
Kog kartoflerne møre i saltet vand.
Hæld kartoflerne ud på en bageplade med bagepapir og mas dem helt flade med bunden af et glas. Du kan evt. dyppe bunden af glasset i olie, så det ikke sidder fast på kartoflerne. Bland olie og hvidløg sammen og pensl det på kartoflerne. Drys med salt og peber.
Bag kartoflerne i 20 min.
Steg imens bacon tern i et par min. De skal ikke være helt sprøde, da de bages videre i ovnen.
Fordel cheddar og bacon på kartoflerne og bag dem igen i ca. 10 min.
Pynt kartoflerne med forårsløg og server dem straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar