Kladdkaka med chokoladefudge med kaffe - Opskrift på lækker dessertkage
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kladdkaka med chokoladefudge med kaffe

Kladdkaka med chokoladefudge med kaffe – Opskrift på lækker svensk kladdkaka med chokoladefudge med kaffe. Denne dessertkage er så god, og den er klæg og næsten flydende inden i, ligesom en kladdkaka skal være. Ovenpå kagen er der et lag af den skønneste chokoladefudge med smag af kaffe. Kagen kan serveres med vaniljeis eller flødeskum og en masse friske bær. Da selve kagen helst skal stå på køl længe, så kan kagen med fordel laves dagen inden servering, da den bliver endnu bedre af at stå på køl. Se mine andre opskrifter på kladkaka her. Rigtig god fornøjelse!

Kagen er inspireret af Lindas Bakskola.

Kladdkaka med chokoladefudge med kaffe

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 45 min.
Tilberedning + 6 t.
I alt + 6 t.

Ingredienser

Kladdkaka med chokoladefudge med kaffe Kladdkaka
Chokoladefudge med kaffe

Fremgangsmåde

Kladdkaka

Smelt smørret. Rør æg, sukker og brun farin sammen med en dejskraber. Tilsæt vaniljesukker, mel og kakaopulver og rør det sammen. Tilsæt til sidst smørret. Du må endelig ikke piske dejen, da den så bliver tør. Den skal nemlig være blød og “blævrende” inden i. Hæld dejen op i en springform på 23 cm beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 175 C varmluft i ca. 25 minutter. Stil kagen på køl i ca. 6 timer eller natten over.

Chokoladefudge med kaffe

Kom ingredienserne, undtagen smør, i en gryde og kog det op ved middelvarme til massen når 123 C. Det tager lidt tid og der skal røres godt i gryden undervejs. Tag herefter gryden af varmen og rør smørret i. Rør det sammen til en ensartet og tyk karamel. Hæld fudgen på den afkølede kage og til den på køl indtil fudgen har sat sig og er blevet fast.

 

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer
  1. Woooow den skal prøves . ? Men Skal man ha et termometer for at kunne lave den chokoladefudge ? Og skal ovnen være varmluft el alm?

    1. Dejligt at høre 🙂 Massen skal være tyk og boblende, og det tager ca. 15 minutter, så hvis du går ud fra det, så kan du godt lave det uden termometer 🙂

Skriv en kommentar