Kartoffelmad - Nem kartoffelmad bearnaisemayo og chips

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kartoffelmad

Kartoffelmad – Opskrift på lækker kartoffelmad med ristet rugbrød, nye kartofler, bearnaise mayo, chips, syltede rødløg og purløg. Disse kartoffelmadder smager så skønt og er så dejlige at servere i foråret og om sommeren. Der er næsten ikke noget bedre end nye danske kartofler, som koges, skæres i skiver og kommes på ristet rugbrød med mayonnaise. Kartoffelmadder kan laves på mange forskellige måder med forskellige komponenter, men her får du min version, hvor rugbrødet ristes i smør på en pande. Det sprøde rugbrød toppes med en hjemmelavet bearnaise mayo, kartofler skåret i skiver, kartoffelchips, syltede rødløg, purløg, salt og peber.

Min opskrift på bearnaise mayo får du lige her.

Jeg bruger bearnaise mayo her, men du kan sagtens bruge lige den mayonnaise du vil. Kartoffelchips er bare lige dem du kan lide, men jeg bruger grove chips med salt. Jeg sorterer de mindste skiver fra og kommer på kartoffelmadderne for ekstra crunch. Prøv også med skiver at tomater, ristede løg eller tynde skiver af radiser.

Brug gerne noget ekstra lækkert rugbrød f.eks. fra en bager eller lav dit eget hjemmelavede rugbrød. Kartoffelmadderne kan serveres til frokost eller som en let og hurtig aftensmad. Rigtig god fornøjelse!

Kartoffelmad

Opskrift til 4 stk.
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 30 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Rens kartoflerne grundigt, men lad dem behold skrællen på. Kog kartoflerne møre i saltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne.

Rist rugbrødet på en pande med smør til rugbrødet er sprødt på begge sider. Læg rugbrød på en bagerist, så brødet bevarer sprødheden.

Smør lidt bearnaisemayo på rugbrødsskiverne. Skær kartoflerne i skiver og fordel dem på brødet. Pynt med mere bearnaisemayo, chips, syltede rødløg, purløg, salt og peber. Server straks. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar