Kartoffelbund med creme fraiche og laks

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kartoffelbund med creme fraiche og laks

Kartoffelbund med creme fraiche og laks – Opskrift på lækker sprød kartoffelbund serveret med pisket creme fraiche og varmrøget laks. Denne kartoffelbund består af en masse tynde skiver kartofler, som steges i lag på en pande med revet Pecorino ost, muskatnød, salt og peber imellem lagene. Når kartoffelbunden er stegt sprødt og blevet vendt om, og også stegt på den anden side, så skæres den i “pizza-stykker”, som pyntes med pisket creme fraiche, varmrøget laks, purløg og citron.

Opskriften på denne lækre appetizer har jeg lavet og udviklet sammen med søde Maria, som også har en blog fyldt med lækre opskrifter. Jeg kan varmt anbefale at tjekke Marias opskrifter ud. Du kan se, hvordan vi har lavet kartoffelbunden i videoen under billederne.

Denne kartoffelbund med topping er perfekt at servere til nytårstalen eller som en lækker og anderledes fiske-ret på julefrokostbordet. Prøv også min opskrift på spinatroulade med laks. Rigtig god fornøjelse!

Kartoffelbund med creme fraiche og laks

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 25 min.
I alt 40 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Skær kartoflerne i meget tynde skiver med et mandolinjern.  Varm en pande op med olie og smør. Lad det bruse op, og læg nu et lag med kartoffelskiver på, så det dækker overfladen. Skru ned til medium varme, og riv et godt lag Pecorino på. Krydr med salt, peber og muskatnød. Læg endnu et lag kartofler på, og gentag 3 gange.

Lad kartoffelbunden stege i 10 minutter ved svag varme, under låg. Tag låget af, lad den yderligere stege 5 minutter mere, til den er gylden og sprød. Vend forsigtigt hele kartoffelbunden.

Kom evt. lidt mere smør/olie på panden, så det kan trække ned under bunden. Lad den stege 5-8 minutter, til den er sprød i bunden. Tag den af panden og skær den i 8 mindre ’pizza’-stykker, og lad det køle af.

Kom creme fraiche i en foodprocessor eller minihakker og blend til den er luftige. Smag til med salt og peber. Kom på kartoffelbunden og top med brudstykker af laks, finthakket purløg, salt, peber og citron.Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar