Kartoffelbund med creme fraiche og laks – Opskrift på lækker sprød kartoffelbund serveret med pisket creme fraiche og varmrøget laks. Denne kartoffelbund består af en masse tynde skiver kartofler, som steges i lag på en pande med revet Pecorino ost, muskatnød, salt og peber imellem lagene. Når kartoffelbunden er stegt sprødt og blevet vendt om, og også stegt på den anden side, så skæres den i “pizza-stykker”, som pyntes med pisket creme fraiche, varmrøget laks, purløg og citron.
Opskriften på denne lækre appetizer har jeg lavet og udviklet sammen med søde Maria, som også har en blog fyldt med lækre opskrifter. Jeg kan varmt anbefale at tjekke Marias opskrifter ud. Du kan se, hvordan vi har lavet kartoffelbunden i videoen under billederne.
Denne kartoffelbund med topping er perfekt at servere til nytårstalen eller som en lækker og anderledes fiske-ret på julefrokostbordet. Prøv også min opskrift på spinatroulade med laks. Rigtig god fornøjelse!
Kartoffelbund med creme fraiche og laks
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skær kartoflerne i meget tynde skiver med et mandolinjern. Varm en pande op med olie og smør. Lad det bruse op, og læg nu et lag med kartoffelskiver på, så det dækker overfladen. Skru ned til medium varme, og riv et godt lag Pecorino på. Krydr med salt, peber og muskatnød. Læg endnu et lag kartofler på, og gentag 3 gange.
Lad kartoffelbunden stege i 10 minutter ved svag varme, under låg. Tag låget af, lad den yderligere stege 5 minutter mere, til den er gylden og sprød. Vend forsigtigt hele kartoffelbunden.
Kom evt. lidt mere smør/olie på panden, så det kan trække ned under bunden. Lad den stege 5-8 minutter, til den er sprød i bunden. Tag den af panden og skær den i 8 mindre ’pizza’-stykker, og lad det køle af.
Kom creme fraiche i en foodprocessor eller minihakker og blend til den er luftige. Smag til med salt og peber. Kom på kartoffelbunden og top med brudstykker af laks, finthakket purløg, salt, peber og citron.Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar