Karamelsauce - Opskrift på hjemmelavet karamelsauce med havsalt
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Karamelsauce

Karamelsauce – Opskrift på hjemmelavet karamelsauce med havsalt. Saltkaramelsauce er så lækkert og nemt at lave selv. Saltkaramel kan bruges til mange lækre sager og er et lækkert indslag at have stående i køleskabet, når karamelsulten trænger sig på.

Denne karamelsauce er lavet med kun ganske få ingredienser og alt du skal bruge er: Sukker, smør, piskefløde og havsalt. Sidstnævnte ingrediens kan sagtens undlades, hvis man ikke er til den salte karamel-smag.

Saltkaramelsauce kan bruges til is, pandekager, vafler, iskaffe, milkshakes og meget meget andet. Prøv også at hælde karamellen over brownie med bær og is.

Afhængig af hvad du skal bruge karamellen til, så kan du justere konsistensen på karamellen ved at tilsætte mere piskefløde, hvis karamellen skal være mere flydende eller også kan karamellen koges lidt længere, hvis den skal være tykkere i konsistensen. Karamellen kan piftes op og smages til med f.eks. vanilje, kanel, revet citronskal eller appelsinskal.

Jeg opbevarer karamelsaucen i et patentglas i køleskabet, hvor den fint kan holde sig i et par uger. Rigtig god fornøjelse!

Karamelsauce

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 5 min.
Tilberedning 10 min.
I alt 15 min.

Ingredienser

Karamelsauce

Fremgangsmåde

Karamelsauce

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde eller på en pande. Sukkeret skal smelte ved middelvarme, og der skal helst ikke røres i det.

Når alt sukkeret er smeltet og er blevet gyldent tages gryden af varmen, og der røres smør i lidt ad gangen indtil massen er blank. Det kan godt sprutte lidt. Tag gryden over på varmen igen og tilsæt piskefløden lidt ad gangen. Det koger op, så pas på. Lad karamellen koge/boble et par minutter ved middelvarme indtil det er blevet tykkere i konsistensen.

Hvis karamellen er for tynd koges den længere tid, og hvis karamellen er for tyk, så tilsættes der mere piskefløde. Tilsæt havsalt. Hæld karamellen på f.eks. et patentglas og opbevar den på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar