Karamelsauce - Opskrift på hjemmelavet karamelsauce med havsalt
Opskrifter Livsstil Shop

Karamelsauce

Karamelsauce – Opskrift på hjemmelavet karamelsauce med havsalt. Saltkaramelsauce er så lækkert og nemt at lave selv. Saltkaramel kan bruges til mange lækre sager og er et lækkert indslag at have stående i køleskabet, når karamelsulten trænger sig på.

Denne karamelsauce er lavet med kun ganske få ingredienser og alt du skal bruge er: Sukker, smør, piskefløde og havsalt. Sidstnævnte ingrediens kan sagtens undlades, hvis man ikke er til den salte karamel-smag.

Saltkaramelsauce kan bruges til is, pandekager, vafler, iskaffe, milkshakes og meget meget andet. Prøv også at hælde karamellen over brownie med bær og is.

Afhængig af hvad du skal bruge karamellen til, så kan du justere konsistensen på karamellen ved at tilsætte mere piskefløde, hvis karamellen skal være mere flydende eller også kan karamellen koges lidt længere, hvis den skal være tykkere i konsistensen. Karamellen kan piftes op og smages til med f.eks. vanilje, kanel, revet citronskal eller appelsinskal.

Jeg opbevarer karamelsaucen i et patentglas i køleskabet, hvor den fint kan holde sig i et par uger. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Dessert, Tilbehør til 4-6 personer
Forberedelse 5 min. / Tilberedning 10 min. / I alt 15 min.
Ingredienser

Karamelsauce

200 g sukker

50 g smør, skåret i tern

1,5 dl piskefløde

0,5-1 tsk. havsalt

 

 

Fremgangsmåde

Karamelsauce

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde eller på en pande. Sukkeret skal smelte ved middelvarme, og der skal helst ikke røres i det.

Når alt sukkeret er smeltet og er blevet gyldent tages gryden af varmen, og der røres smør i lidt ad gangen indtil massen er blank. Det kan godt sprutte lidt. Tag gryden over på varmen igen og tilsæt piskefløden lidt ad gangen. Det koger op, så pas på. Lad karamellen koge/boble et par minutter ved middelvarme indtil det er blevet tykkere i konsistensen.

Hvis karamellen er for tynd koges den længere tid, og hvis karamellen er for tyk, så tilsættes der mere piskefløde. Tilsæt havsalt. Hæld karamellen på f.eks. et patentglas og opbevar den på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.