Karamelliseret hvid chokolade – Opskrift på sprød og brændt hvid chokolade crumble. Karamelliseret hvid chokolade er nok en af de nemmeste ting at lave i det søde køkken. For at lave hvid chokolade, så kræver det nemlig kun 1 ingrediens og det er: Hvid chokolade. Den hvide chokolade placeres på en bageplade med bagepapir, hvorefter den bages i kun 8-10 min. Her bliver den hvide chokolade gylden. Så tages den ud af ovnen og der trækkes en gaffel igennem chokoladen, så den smuldrer. Chokoladen skal lige afkøle på bagepapiret, før den hældes i en bøtte eller kagedåse med låg.
Den brændte eller karamelliserede hvide chokolade smager som cookie og den bliver dejlig sprød, når den er afkølet.
Hvad kan jeg bruge karamelliseret hvid chokolade til?
Den sprøde karamelliserede hvide chokolade kan bruges til alverdens desserter. Prøv at drysse den på is eller drys den ovenpå panna cotta. Jeg har også brugt den her, hvor den er drysset ovenpå en cheesecake med appelsin. Den kan også drysses på bær serveret med flødeskum. Chokoladen kan holde sig i et par uger i en bøtte med låg ved stuetemperatur. Rigtig god fornøjelse!
Karamelliseret hvid chokolade
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 185 C varmluft.
Placer chokoladen på en bageplade med bagepapir. Bag i ca. 8-10 min. til chokoladen er gylden. Tag pladen ud og kør en gaffel igennem chokoladen, så den smuldrer. Lad den brændte chokolade køle af.
Kom den smuldrede brændte hvide chokolade i en kagedåse eller bøtte og opbevar den ved stuetemperatur, hvor den kan holde sig i 1-2 uger. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar