Karamelbrud med Rice Krispies og chokolade - Opskrift på karamelbarer
Opskrifter Livsstil Shop

Karamelbrud med Rice Krispies og chokolade

Karamelbrud med Rice Krispies og chokolade – Opskrift på de lækreste karamelbrud/karamelbarer med Rice Krispies og chokolade. Disse karamelbrud er virkelig skønne og meget nemme at lave. De består af en sej karamel, som enten kan koges til 135 C, hvor den bliver sej, ligesom på billederne, eller den kan koges til 140 C, så bliver den lidt hårdere i konsistensen. Der kommes Rice Krispies på karamellaget efterfulgt af smeltet chokolade og havsalt. En helt vidunderlig god kombination. Jeg har brugt mælkechokolade, men mørk chokolade kan også bruges. Prøv at udskifte Rice Krispies med hakkede saltede peanuts, det er også rigtig lækkert.

Hvordan opbevarer jeg karamelbrudene?

Karamelbrudene opbevares bedst på køl, da der er chokolade på. Jeg kommer dem i en luftæt beholder med enten bagepapir eller mellemlægspapir imellem, så de ikke klistrer sammen. Her kan de holde sig i et par uger.

Karamelbrudene er perfekte at servere som konfekt eller bare som en lille lækker og sød snack til kaffen. Rigtig god fornøjelse!

Karamelbrud med Rice Krispies og chokolade

Karameller til 8-10 personer
Forberedelse 25 min. / Tilberedning 25 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Karamelbrud med Rice Krispies og chokolade

200 g sukker

2 dl lys sirup

2 dl piskefløde

25 g smør

Derudover

75 g Rice Krispies

300 g valgfri chokolade

Havsalt

Fremgangsmåde

Karamelbrud med Rice Krispies og chokolade

Kom sukker, lys sirup og piskefløde i en tykbundet gryde. Kog det op og lad det koge ind til en tyk og boblende karamel på 135 C. Hvis du vil have en lidt hårdere karamel, så skal massen være 140 C. Når massen har den ønskede temperatur, så tages gryden af varmen og smørret røres i til det er smeltet.

Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld karamellen på bagepladen, den flyder ud, men størkner ret hurtigt. Drys straks med Rice Krispies og lad karamellen størkne helt. Du kan evt. sætte bagepladen udenfor, så går det lidt hurtigere.

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Smør herefter den smeltede smør udover karamellen, drys med havsalt og lad chokoladen størkne inden karamellen skæres/brækkes i bidder. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.