Kanelsnegle med karamel – Opskrift på store svampede kanelsnegle bagt med karamel i midten. Disse snegle er så gode og nemme og hurtige at lave. Det er faktisk bare ganske almindelige svampede kanelsnegle med en lækker remonce med marcipan, som bages med dulce de leche i midten. Dulce de leche, som er karamel, giver lige lidt ekstra dejlig smag til kanelsneglene.
Jeg har afprøvet en ny teknik, når sneglene skal rulles. I stedet for at rulle dejen sammen til en stor rulle, så skæres ud i snegle, så har jeg lagt dejen dobbelt, skåret strimler som jeg har rullet til snegle. På den måde får man flotte ensartede snegle, der ikke bliver mast, når de skæres ud.
Denne dej er lavet uden æg, så dejen kan sagtens laves i en vegansk udgave, blot ved at udskifte mælk og smør med plantemælk og plantesmør. Rigtig god fornøjelse!
Kanelsnegle med karamel
Ingredienser
DejFremgangsmåde
Dej
Opløs gæren i den lune mælk i en røreskål. Tilsæt, sukker, kardemomme, salt og ca. halvdelen af melet og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt smør. Tilsæt mere mel og ælt dejen til den slipper skålens sider og bliver blank og smidig.
Det tager ca. 5-10 minutter, afhængig af hvor kraftig din røremaskine er. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et fugtigt viskestykke.
Remonce
Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil remoncen til side, til den skal bruges.
Kanelsnegle med karamel
Rul dejen ud i en stor firkant på et meldrysset bord. Smør remoncen omhyggeligt ud på hele dejen i et tyndt lag, og fold den ene halvdel af dejen over den anden halvdel, sådan at dejen ligger dobbelt.
Del dejen i ca. 18-20 aflange stykker. Rul hvert dejstykke til en snegl og placer dem på 1-2 bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve med et fugtigt klæde over i ca. 20 minutter.
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Kom dulce de leche i en sprøjtepose og klip et lille hul. Fyld karamel i midten af alle sneglene. Pensl sneglene med sammenpisket æg og bag dem i ovnen i ca. 15-18 min.
Lad sneglene afkøle og server dem. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar